Domaća medijska kuća Mediatop International, koja uz časopis Grazia u svoje publikacije ubraja najprodavaniji domaći mjesečnik Ljepota & Zdravlje, omiljeni časopis za mlade OK!, nišne magazine za uređenje doma Bravacasa i Moj stan, časopis za frizere Estetica te druga manja izdanja, sada je u svoj zavidni portfelj stavila i kultnu gastro publikaciju – La Cucina Italiana!

“La vita è bella”, poznata je talijanska uzrečica koju je glavna urednica časopisa, Vlatka Vužić, istaknula predstavivši prvi broj. Fina papica i dobra kapljica pomažu život učiniti još ljepšim, a inspiraciju za odabir najboljeg iz svijeta gastronomije Talijani još od 1929. godine pronalaze u časopisu La Cucina Italiana.

Prvo hrvatsko izdanje časopisa s tako bogatom tradicijom izašlo je u prosincu i sudeći po komentarima koji su pristigli, mnogima obogatilo blagdanski jelovnik. Donošenjem recepata iz talijanske kuhinje, koja se može pohvaliti titulom najpopularnije u svijetu, ali i priča kojima je cilj predstaviti različite segmente talijanske kulture življenja, časopis želi svima približiti #dolcevita stil života.

Povijesne okolnosti, ali i geografska blizina, razlog su snažnog utjecaja talijanske gastronomije na naše jelovnike, posebno u priobalnom području, ali svojom je “storijom” i bogatstvom jednostavnosti ova *cucina* uspjela osvojiti cijeli svijet. Želja hrvatske redakcije La Cucina Italiana jest da talijanska kuhinja, rapsodijom okusa i mirisa ispuni domove brojnih čitateljica i čitatelja koji će isprobavati recepte iz časopisa.  Uvjereni su da će ih ta ljubav iz kuhinje potaknuti da bolje upoznaju i malo više zavole Italiju.

Jer znate onu: „Ljubav ide kroz želudac.“ 

Ako niste, preporučujemo da već sutra nabavite svoj primjerak prvog broja hrvatskog izdanja časopisa La Cucina Italiana, gdje ćete pronaći razne zanimljive teme. Primjerice, kako veljaču ukrasiti delicijama kakve se spremaju u čarobnoj „Serenissimi“ u doba karnevala. Ili možda znate onu “Svi putevi vode u Rim”, ali znate li koji su to gastro putevi? Jeste li znali da je „zlato na tanjure“ prvi stavio otac moderne talijanske kuhinje Gualtiero Marchesi osmislivši slavni rižoto sa zlatom i šafranom? Za vas je redakcija otvorila vrata najprestižnijih vinskih podruma, a najbolja vina uparite s gastro dijamantima – tartufima. 

Svaki broj časopisa vodit će vas i u gastro školu. Korak po korak, najbolji talijanski kuhari i slastičari uče vas kako pripremiti neke od tradicionalnih ili modernih delicija. A destinacije?Italija u cjelini jest jedna od najpopularnijih destinacija na svijetu, a časopis vam u svakom broju predstavlja po nekoliko predivnih talijanskih destinacija. 

No ključan pak dodatak svih recepata koje vam La Cucina Italiana donosi jest – kuhanje s emocijom.  

Jer, tako to rade Talijani. 

Časopis La Cucina Italiana Hrvatska pratite i na Instagramu i na Facebooku, a uskoro stiže i web-platforma! U nastavku pogledajte donosimo mali sneak-peak!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.