Londonski muzej znanosti i torinski Castello di Rivoli samo su neka od mjesta koja su se prenamijenila kao središta cjepiva protiv koronavirusa

Muzeji diljem svijeta, koji su trenutačno zatvoreni zbog ograničenja koronavirusa, prenamjenjuju se kao centri za cjepiva protiv koronavirusa. To je palo na pamet mnogim lokalnim vlastima jer su muzeji kao središta kulture, prostrana za socijalno distanciranu čekaonicu, kabine za cjepivo i pristupačna za doći jer su često dobro prometno povezani. A ne škodi niti to što imaju ugodan ambijent. U Engleskoj se očekuje otvaranje londonskog Znanstvenog muzeja za cijepljenje, kao i muzeja Black Country Living u Dudleyu, dok Medicinski muzej Thackray u Leedsu cijepi pacijente još od prosinca prošle godine. U Italiji će muzej suvremene umjetnosti Castello di Rivoli izvan Torina postati prva galerija u zemlji koja će se koristiti kao centar za cijepljenje, prenosi The Art Newspaper.

Plakat muzeja Castello di Rivolli povodom objave da ustupaju prostor za masovno cijepljenje, pod sloganom ”Art Helps”

Russell Styles, privremeni direktor javnog zdravstva u jednoj lokalnoj općini, izjavio je kako će u veljači imati na raspolaganju i Muzej znanosti u južnom Kensingtonu, ‘’što će omogućiti masovnije cijepljenje. To nam je na prvome mjestu.” Castello di Rivoli je pak, u svome priopćenju da ustupa preko 10 tisuća četvornih metara prostora za postupke masovnog cijepljenja, pridodalo da pacijenti/posjetitelji mogu pogledati seriju freski u prostoru Claudie Comte, a slobodni su poslušati i zvučni zapis švicarske umjetnice.

 

Fotografija: John Sibley/Reuters