Neki su modeli jakni obilježili razna povijesna razdoblja, i postali klasika. Jedan od njih svakako je kožna motocilistička jakna. Svi se sjećamo Marlona Branda u Divljaku ili James Deana u Buntovniku bez razloga. Bili su tako cool u svojim kožnjacima!

U 1950-im i 1960-im godinama, kada su snimljeni ovi kultni filmovi, motociklizam je postao popularan među mladima, a s njim su došle i nove modne tendencije. Pojavili su se prvi “moto” stilovi jakni s patentnim zatvaračima, kariranim podstavama i rebrastim ovratnicima. U sedamdesetima pak, utjecaji rock ‘n’ rolla i punka doprinijeli su popularnosti kožnih motociklističkih jakni. Takve jakne su postale simbol buntovništva i stila.

U osamdesetima uz  popularnost neon boja i sintetičkih materijala, i motociklističke jakne su se prilagodile ovim trendovima s svijetlim i šarenim dizajnima. U 1990-ima i 2000-ima došlo je do povratka klasičnih kožnih motociklističkih jakni, ali i raznovrsnost stilova. Motociklističke jakne postale su popularne među različitim subkulturama i muzičkim žanrovima.

A danas, motociklističke jakne dolaze u različitim stilovima i materijalima, od klasičnih kožnih do modernih tekstilnih. Dizajneri često kombiniraju funkcionalnost s modnim elementima kako bi stvorili jakne koje su i praktične i stilski privlačne. U ponudi high street dućana pronašli smo mnoštvo modela od prave i umjetne kože, oversized ili kraćih krojeva. Svakako ih pogledajte u nastavku i pronađite favorita!

Europa 92
Europa 92
All Saints, Answear.hr
Mango
Diesel
Pepe Jeans
Zara

Foto: Zara, Pr