Već su nas i teaser fotografije nove kampanje dizajnerice Morane Krklec koje su bile objavljene na društvenim mrežama, zaintrigirale. Cijela kampanja je napokon tu, a naša očekivanja su ispunjena!

Morana Krklec odavna se se etablirala kao jedna od omiljenih domaćih modnih kreativaca. Vjerna svom izričaju: akromatskim bojama, fluidnim formama i nečemu što najbolje možemo opisati kao statement minimalizam, dobro zna kako ispričati i priču koja prati njezine modele. Tako je bilo i ovaj put.

Morana Krklec Morana Krklec Morana Krklec

“Najnovija kolekcija za proljeće/ljeto 2022 nadovezuje se na neke starije kolekcije, tako da je detalj traka ponovno dominantan kroz kolekciju, možda više nego ikada do sada. Trake su u funkciji zatvaranja i mijenjanja forme odjevnih predmeta.” kaže Morana. Očito je da je u svakom modelu zadržana jvizija da su dizajn i funkcija u skladu, da komuniciraju i tvore podjednako funkcionalan, ali i estetski zanimljiv odjevni predmet, a trake unose dodatnu živost i dinamiku u svakom pokretu.

Morana Krklec Morana Krklec

“Upravo iz tog razloga odlučili smo se na kampanju kroz koju se provlači ples na svili, ne bi li još dodatno naglasili pokret i dinamičnost cijele kolekcije.” objašnjava.

Morana Krklec Morana Krklec

Neke od od osnovnih karakteristika kolekcije svakako su poštivanje tijela i praćenje zadane siluete konstrukcijom svakog odjevnog predmeta, ali uz intervencije u raznim detaljima, nabiranjima tkanine, ušivenim naborima ili puštanjem materijala da slobodno pada i tvori vlastitu formu oko dijela tijela. Uostalom, pogledajte sami!

Morana Krklec Morana Krklec

Fotografije za kampanju potpisuje fotografkinja Sara Moritz, a model je plesačica na svili Ana Perišić.