Iako smo polako zakoračili u veljaču, zima još uvijek nije iza nas. Sunce sada čekamo u proljetnim bojama outfita, ali istovremeno i u – bucama. Izgleda da su se na modnu pozornicu vratile Moon Boots – čizme za snijeg koje su bile jako popularne prije sada već pola stoljeća

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naomi anwer (@naomianwerr)

Omiljeni après-ski komad

Tek što smo koliko-toliko prihvatili Uggsice, dominaciju su (ponovno) u kontekstu tople obuće uspostavile Moon Boot čizme za snijeg. Prvi su puta javnosti predstavljene 1969. godine, a inspirirane su slijetanjem na mjesec, prema čemu su i dobile ime. U sljedećoj dekadi postale su omiljeni izbor obuće mnogih obožavatelja zime i zimskih radosti na svjetskim skijalištima. Otada su više puta doživjele dizajnerski makeover, pa su tako svoju inačicu dobile u modnim kolaboracijama s brendovima kao što su Jimmy Choo, Jeremy Scott, Moncler ili Chloé.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chloé (@chloe)

Slavni obožavatelji

Nakon što su ih u 2000-ima obožavale popularne ikone poput Paris Hilton ili Victorije Beckham, sada ove futurističke čizme biraju globalne zvijezde i modni uzori poput Due Lipe, Kendall Jenner ili Lil Nas X-a.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Moon Boots su svakako dobar izbor za sve koji vole skijanje i boravak na snijegu, a sve češće ih se zimi može vidjeti i na gradskim ulicama. Osim uz pomoć puffer jakni i mekih blanket šalova, u ostatku zime ne zaboravite se zaštititi se i najdebljom mogućom obućom. Izdvojili smo neke od najljepših modela ovih toplih buca koje možete nabaviti na lokalno dostupnim adresama!

moon boot
Answear, 889 kn
moon boot
Answear, 2049 kn
moon boot
Zalando, 1159 kn
moon boot
Answear, 1299 kn
moon boot
Fashion&Friends, 742 kn
moon boot
Zalando, 859 kn
moon boot
Answear, 799,90 kn
moon boot
Fashion&Friends, 609 kn
moon boot
About You, 1349 kn
moon boot
Answear, 889,90 kn
moon boot
Answear, 1229 kn

Foto: @karolina.chodak / Answear/ About You/ Zalando / Fashion&Friends