Stigao je trenutak da predstavimo još jedno ime s domaće modne scene čiji nam se klasični stil s pomakom jako sviđa – o modi smo razgovarali s Ritom Rumorom

Ona je osnivačica i lice Mag.Me lifestyle portala koja je uvijek dotjerana i elegantna, a mi smo poželjeli saznati sve o njenom bezvremenskom stilu. U razgovoru nam je otkrila koji joj je najdraži modni komad koji posjeduje, što misli o trendovima i gdje nalazi inspiraciju za svakodnevne stylish kombinacije. Evo što smo saznali!

Tko je ukratko Rita?

To mi je najteže pitanje, jer, iako sam na njega odgovorila već stotinu puta, nikada ne znam kako da se predstavim. Rita je 29-ogodišnjakinja iz Zagreba, kćerka, sestra, cura i prijateljica najboljih i najgenijalnijih ljudi na svijetu. To je ono najbitnije i ono što me definira. Mimo toga sam suosnivačica MagMe.hr portala koji obrađuje tematiku iz svijeta mode, ljepote i kulture.

Kako bi opisala svoj stil?

Moj stil se konstantno mijenja ovisno u kojem sam periodu u životu. Prošla sam sve moguće faze i sve ih podjednako volim. Ono što je nekako uvijek konstanta je da se nikada ne obazirem na tuđa mišljenja i imam dosta izražen stil, ne volim se uklapati u masu.

Kada si otkrila ljubav prema modi?

Volim modu doslovno od malena. Koliko god to klišejasto zvučalo, dan danas se sjećam kada sam na putovanju u Italiju u 6. razredu osnovne škole kupila svoj prvi Vogue. Kombiniranje odjeće, promatranje tuđih stilova te boje i uzorci nešto su što volim otkad znam za sebe.

Koji ti je najdraži komad u ormaru?

Louis Vuitton Speedy torba koju sam dobila na poklon od sestre Ire. Mama mi je nije željela kupiti jer sam tada bila još premlada za tako skupe stvari pa je moja mlađa sestra uštedjela i poklonila mi je. Mislim da ću je čuvati do kraja života.

Rira rumora

Tko su ti modne inspiracije?

Ima ih stvarno jako puno. Inspiraciju nalazim svakodnevno na online platformama kao što je Instagram pa sve do nepoznatih žena koje sretnem u gradu. Obožavam se inspirirati drugim ženama i njihovim načinom nošenja odjeće.

Bez kojeg komada ne bi mogla zamisliti svoj look?

Rijetko, ali baš rijetko ću iz kuće izaći bez sunčanih naočala. Uglavnom nosim uvijek iste – veće kockaste od kornjačevine.

Estetika kojeg dizajnera ti je najprivlačnija?

Obožavam Celine, Jacquemus, Ira.Rumora, Saint Laurent.

Koji trend ti se nikako ne sviđa?

Ne volim govoriti što mi se ne sviđa jer imam osjećaj da na taj način uvijek uvrijedim nekoga kome se to možda sviđa. Svatko neka nosi što god želi.

Postoji li nešto što nikada ne bi obukla?

Ne postoji, osim možda kape za plivanje.

Koji su za tebe must-have komadi kada je u pitanju izgradnja capsule garderobe?

Mislim da su dobar sako i par traperica najbitniji.

Kojim se pravilima vodiš pri kombiniranju komada, kako spojiti super outfit?

Obožavam spajati nespojivo i zato je pravilo – da nema pravila.

Koga bi s naše scene nominirala za naš sljedeći modni crush?

Jako puno svojih prijateljica!

 

Foto: Senja Vild/ Instagram