Digitalno vrijeme u kojem živimo plodno je tlo za kreativce koji se žele okušati u modnim vodama

Istina, u takvom je vremenu i teško izdvojiti se iz mase, no budite sigurni da su ovi brendovi upravo to učinili uspješno, ili su pak na dobrom putu. Tko nam je sve zapeo za oko?

VEHLA

Bambi, Bowie, Lotta, Dixie, Florence i Olsen samo su nekolicina modela sunčanih naočala koji se kriju u pomno osmišljenom asortimanu australskog brenda Vehla, osnovanog u svibnju 2019. godine.

Pod egidom luksuznih, visokokvalitetnih sunčanih naočala osnivačica brenda Georgia Williams poželjela je stvoriti estetski jasan brend koji spaja urbanu i retro estetiku. Da Vehla ne zanemaruje ni etički te ekološki moment dokazuje informacija kako su sve kutije za sunčane naočale napravljene od veganske kože, a brend je reducirao i korištenje plastike te je ona u ambalaži svedena na minimum, ili se pak može prenamijeniti u neke druge svrhe. Više pogledajte ovdje

PLIVATI

Mediteran je bio glavna inspiracija brenda kupaćih kostima naziva PLIVATI. Pitate li se odakle australskom brendu hrvatski infinitiv, reći ćemo vam da se iza njega krije Julianne, čiji suprug ima, pogađate, hrvatske korijene.

Ženska, muška i dječja linija kupaćih kostima imaju nekoliko zajedničkih detalja motivima neodoljivo podsjećaju na talijansku obalu, jednostavni su i savršeno se slažu s dodacima koje PLIVATI ima u ponudi, poput natikača od ratana ili okruglih ručnika za plažu (posebno nam je drag onaj naziva “Selo”). Više pogledajte ovdje.

ISA BOULDER

Da održivost i poštivanje tradicionalnog zanata ide ruku pod ruku s atraktivnom estetikom, dokazuje Isa Boulder. Iza ovog balinežanskog brenda stoje Cecilia Lia Basari i Yuli Suri, dvojac koji je sasvim slučajno odabrao kupaće kostime kao svoj fokus.

Naime, nakon što su krojačice dobile otkaze u lokalnim tvrtkama za proizvodnju odjeće, dvojac ih je angažirao za brend Isa Boulder, a kako su se krojačice specijalizirale upravo za kupaće kostime, na potonje je pala i odluka o samom proizvodu brenda. Cijeli je asortiman brenda Isa Boulder proizveden na Baliju, uz korištenje tradicionalnih metoda bojenja, a najbolje se može opisati riječima pomaknuti glamur. Više pogledajte ovdje.