Zlatne ukusne krafnice bez jaja hrskave izvana a mekane iznutra. Uskoro nam dolaze maškare pa smo pripremili jedan prikladan recept krafna bez jaja, ali u mini verziji. Okusom su daleko ukusnije od fritula pa se ispalti malo potruditi.

Sastojci

 750 g glatkog brašna

 1 Svježi kvasac

 2 male žl. šećera

 2 dcl mlakog mlijeka

 2 dcl tekućeg jogurta

 1 vanil šećer

 1 vel. žl. ruma

 1 mala žl. ribane korice nešpricanog limuna

 100 g šećera

 125 g zvijezda miješani namaz s maslacem

 1 mala žl. soli (5g)

 Ulje za prženje

 Šećer u prahu za posipanje (po želji)

Priprema

Kvasac izmrviti pa dodati šećer, 100 g brašna i mlako mlijeko. Promiješati pa ostaviti da stoji 15 minuta. Dodati jogurt, vanil šećer, rum, koricu limuna, šećer. Potom otopiti margarin maslac, ohladiti pod mlazom hladne vode pa dodati prethodnoj smjesi. Dodati 500 g brašna, sol i miješati dok se svi sastojci ne sjedine. Sada klofati/kutlati/tući tijesto 5 minuta. Kada se ljepljivo tijesto ipak ne zadržavana na kuhači, dodati još 150 g brašna pa kuhačom podvući ispod tijesta kako bi se lopta odvojila od podloge. Nastaviti mijesiti još 2 minute kako bi dobili homogeno neljepljivo tijesto za krafne bez jaja. Pokriti na sat vremena kako bi se tijesto utrostručilo. Sada tijesto promijesiti pa prstima odvajati/trgati manje komadiće i oblikovati male loptice. Oblikovane loptice za mini krafne pokriti krpom ili salvetom na pola sata. Mini krafne pržiti minutu poklopljene, okrenuti pa pržiti narednu minutu bez poklopca. Ostaviti ih oko 20 minuta na salveti kako bi se ocijedio višak masnoće, i spremne su za posluživanje. Dobar tek!