Originalne torbe koje uključuju umjetnička djela od sada možete naručiti i online.

Iako Miko postoji tek nekoliko godina, cijela priča započinje prije skoro petnaest godina na platnu umjetnika Miljena Šimunića. Njegovi portret motivi Šokica i Šokaca pričaju priču o Slavoniji, njenoj dugoj i bogatoj tradiciji, nekim prošlim, ali upečatljivim vremenima.

Danas ti motivi Šokica i Šokaca ponovno oživljavaju i čine neizostavan te poseban i drugačiji detalj na svakom modelu Miko torbe. Glavna ideja i misao vodilja Mirele i Matee, inače akademske kiparice, je stvoriti komad odjeće ili modni dodatak koji će biti poseban, maštovit, drugačiji od ostalih i koji će izražavati kreativnu osobnost onih koji ih nose.

Dizajn i proizvodnja zasad su usmjereni prvenstveno na ženske torbe, ali polako se razvijaju pa se sve više s novim kolekcijama pojavljuju i drugi odjevni predmeti. Iako su se u samim počecima uz ostale materijale koristile kombinacije prave i umjetne kože, danas se proizvodnja sve više okreće svijesti o zaštiti prirode uslijed čega se sve više koristi eko koža, a cilj je da se u budućnosti prava koža u potpunosti isključi.

‘THE kolekcija’ sadrži i torbe i zanimljivu suknju neobičnog kroja, a cijela kolekcija je posebna po tome što se svaki od predmeta može nositi na više različitih načina i mogu se promijeniti boje. Tako uz svaku torbu dolazi i remen u nekoliko različitih boja dok se primjerice suknja može nositi okrenuta na različite načine i uz nju dobivate motive Šokica u više boja koje možete mijenjati ovisno o ostatku odjevne kombinacije.

‘Sand kolekcija’, osim uvijek trendi toplih pješčanih tonova, donosi i zanimljive i pomalo neobične oblike i materijale. Primjerice, torbu od pluta garantirano nećete pronaći u svakoj trgovini, ali zato nećete proći nezapaženo gdje god se pojavili s njom.

Ruksaci iz kolekcije ‘Buttons’, osim što su neodoljivo razigrani, svaki se može nositi i na čak tri različita načina; na jedno rame, klasično na leđima kao ruksak ili kao ručnu torbu. Od nedavno se Miko može pohvaliti i novim web shopom na adresi www.mikofashion.hr.