Jedno od iščekivanih glazbeno-književnih izdanja ove godine svakako je knjiga memoara koju je za vrijeme pandemije napisao Dave Grohl.

Naslova “The Storyteller: Tales of Life and Music” i na oduševljenje brojnih fanova diljem svijeta, knjiga je službeno objavljena upravo ovog tjedna, 5. listopada i donosi nam intimnu i osobnu priču frontmena Foo Fightersa i nekadašnjeg bubnjara Nirvane.

Ideju o prenošenju vlastitih misli u pisani oblik i njihovo dijeljenje s ostatkom svijeta, Dave Grohl započeo je u ožujku prošle godine, pisanjem blogova za svoje Medium i Instagram kanale nazvane DavesTrueStories. Postepeno je dijelio anegdote iz svog života i karijere – od odrastanja u predgrađu Washingtona do postajanja jednim od najvećih rock imena današnjice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dave Grohl (@davestruestories)

U periodu od godinu dana i pod utjecajem pandemije koja mu je izmijenila svakodnevicu, zavirio je u svoje bilješke i priču po priču pretvarao prvo u svoje blog objave, a postepeno i u memoare “The Storyteller”.

“Napisao sam knjigu. Godinama sam tu ideju nosio sa sobom i konačno sam odlučio ispričati te priče, onako kako sam to oduvijek radio, vlastitim rukopisom”, izjavio je Dave Grohl i nadodao: “Ne odustajem od svog svakodnevnog posla, ali ovo mi daje priliku da pokažem kako je to bilo biti klinac iz Springfielda koji je hodao kroz život ostvarajući najluđe snove koje je imao kao mladi glazbenik.”

Knjigu je u originalnom izdanju, na engleskom jeziku, trenutno moguće naručiti putem službene stranice, a u vrlo kratkom roku bit će dostupna i u glazbenoj knjižari Rockmark. Također, kako doznajemo, upravo nam u izdanju Rockmarka u prosincu ove godine stiže i službeni hrvatski prijevod.

Fotografija: Instagram