McDonald’s lanac brze prehrane poznat je po jednakim (ili bar sličnim) interijerima u svakom dijelu Europe, no, postoji i iznimka koja nas je baš oduševila.

Ekipa iz Mapa magazina podijelila je na svojem portalu i društvenim mrežama fotografije najneobičnijeg McDonald’sa u Srbiji, ako ne i u Europi. Radi se o restoranu u Subotici koji je smješten u staroj Gradskoj kući.

Sami pogled na ovu zgradu oduševljava jer odiše povijesnom arhitekturom. Gradska kuća obojana je neutralno sivo – smeđim tonovima. Ako bismo sudili isključivo po izgledu, rekli bismo da je u toj zgradi smješten muzej ili možda parlament. No, na naše iznenađenje, ali vjerujemo, i iznenađenje mnogih, ovdje se nalazi jedan od najpoznatijih franšiza fast fooda.

Ova zgrada je od davnih godina bila važno mjesto grada, u početku je bila središte okupljanja kulturnih djelatnika, pa je postala kavana, robna kuća, restoran i na kraju krajeva, na ovom je mjestu otvoren i popularni McDonald’s.

Iako bi se možda očekivalo da će zgrada proći potpunu rekonstrukciju kako bi se postigao onaj tipični McDonald’s izgled, to se nije dogodilo. Tako sada, ovaj, najvjerojatnije, najposebniji McDonald’s odiše nekom povijesnom važnosti i čarima.

A taj osjećaj i te čari neće vas napustiti niti kad uđete u restoran. Unutrašnjost podsjeća na one prave, domaće kavane. Prevladavaju zelena i plava boja te drveni namještaj koji još više daje toplinu prostoru.

Jedino po čemu biste mogli zaključiti da se radi o McDonald’su su fotografije na zidovima na kojima su oslikane prepoznatljive boje ove međunarodne junk franšize.

Ovaj restoran, koliko god drukčiji bio, ima neki vibe koji nas je u potpunosti osvojio, tako da je ovo mjesto koje stavljamo na našu all time favorite listu kul gastronomskih mjesta. Ili, popularnije rečeno: “I’m Lovin It”.

 

Foto: Junona Slavina, Mapa Magazine