MBR® medical SUN care® – nudi visokokvalitetno rješenje za izlaganje suncu i učinkovite proizvode koji jamče sigurnost i multiaktivnu zaštitu

Sunce općenito predstavlja pojam vitalnosti i aktivnosti. Potiče u našem tijelu proizvodnju vitamina D, aktivira cirkulaciju i jača tjelesne obrambene mehanizme. Ima značajan utjecaj na naše opće stanje, pa i na raspoloženje. No, prekomjerno izlaganje suncu može izazvati dugotrajna i nepopravljiva oštećenja na koži. Kratkoročno, to može značiti probleme s opeklinama od sunca. No, mogu nastati i dugoročne posljedice koje vrebaju kožu, čak i ako nemate opekline. Sunce prerano stari kožu, što se zove fotostarenje, a može dovesti i do raka kože.

Sunčeva svjetlost se sastoji od toplinskih zraka, svjetlosnih zraka i UV zraka. Toplinske zrake (infracrvene) prodiru najdublje u organizam i opažaju se kao toplina. Ona potiče cirkulaciju.
Svjetlosne zrake (vidljive zrake koje opažamo kao “sunčevu svjetlost”) omogućuju nam da vidimo. UV zrake su nevidljive i odgovorne su za procese promjena na koži, npr. tamnjenje i opekline kože. Razlikujemo između:

  •  dugovalnog zračenja, koje trenutačno potamnjuju kožu. UVA zrake su odgovorne za dugotrajno oštećenje kože, čine je neelastičnom, smanjuju njezinu sposobnost vezanja vlage te također uzrokuju prerano starenje kože s nastankom bora. Prodiru u vezivna tkiva gdje oslabljuju vlakna elastina i kolagena. Pretjerano izlaganje sunčevoj svjetlosti najčešći je uzrok raka kože.
  • kratkovalnog zračenja, koje proizvodi dugotrajnu pigmentaciju. Pretjerano izlaganje UVB zrakama može uzrokovati trenutačno oštećenje kože, a prvi znak oštećenja su opekline od sunca. Također oštećuju strukturu stanica kože. Štetu koju sunce uzrokuju na koži dermatolozi nazivaju različitim imenima: fotostarenje, fotooštećenje ili oštećenje od sunca. Ono se događa kad koža nezaštićena kremom za sunčanje bude izložena ultraljubičastom (UV) svjetlu, što uzrokuje promjene u DNK na staničnoj razini. Budući da se fotooštećenje događa u najdubljim slojevima kože — u dermi — mogu proći godine prije nego što to oštećenje izađe na površinu i postane vidljivo.

Mnogi ljudi osjećaju kao da im je koža ostarjela, da izgledaju starije od nekih svojih vršnjaka i žale što se u mladosti nisu bolje štitili od sunca. Dermatolozi zahtijevaju pravilno rješenje za izlaganje suncu i učinkovite proizvode koji jamče sigurnost i multi-aktivnu zaštitu, MBR® je ovaj zahtjev shvatio ozbiljno te je razvio visokotehnološke proizvode za zaštitu od sunca temeljene na sustavu MBR SUN GUIDE SYSTEM s tri funkcije:

  • MBR UV-A / UV-B PROTECTION SYSTEM sastoji se od inovativnih filtara koji pružaju neospornu učinkovitost u zaštiti od sunca. Novi filtri širokog spektra iznimno su fotostabilni i karakterizira ih najviša razina zaštite koja se može postići u skladu s najnovijim EU standardom. Za razliku od konvencionalnih filtara, koji pružaju zaštitu samo od UVB zraka, MBR UV-A / UV-B PROTECTION SYSTEM postiže najvišu moguću razinu zaštite od opasnih UVA zraka. Velik dio sunčevih zraka odmah se reflektira ili raspršuje po koži, dok se ostatak apsorbira. Proizvod stvara zaštitni sloj na koži za dugotrajnu zaštitu. Linija proizvoda MBR medical SUN care® na taj način pruža aktivnu zaštitu od starenja kože izazvanog suncem, smanjuje rizik od raka kože te štiti od pigmentacijskih mrlja i bora uzrokovanih suncem.
  • Uravnoteženi MBR CARE / REPAIR SYSTEM njeguje kožu i obnavlja je čak i tijekom izlaganja suncu. Odabrani aktivni spojevi hidriraju suhu kožu. Sposobnost zadržavanja vlažnosti kože poboljšava se i povećava, a manje se nepravilnosti popravljaju. Visokokvalitetne tvari za njegu učinkovito smiruju, opuštaju i hidriraju kožu izloženu stresu, čine je svilenkasto glatkom i daju transparentan matiran izgled.
  • Pametni MBR CELL DEFENSE SYSTEM potiče prirodne obrambene mehanizme kože i aktivno sprječava oštećenja uzrokovana izlaganjem suncu. Raznovrsni sustav omogućuje zaštitu od oštećenja stanica i poboljšava njihovo obnavljanje.

Ovaj učinkoviti trostruki sustav pruža svim tipovima kože primjerenu zaštitu utemeljenu na najnovijim otkrićima u medicini i biotehnologiji. Visokokvalitetni sastojci i poseban postupak pripreme rezultirali su proizvodima koji kombiniraju učinkovitu zaštitu s dugotrajnom njegom i svojstvima obnavljanja.

MBR SUN GUIDE SYSTEM omogućuje čak i neumjerenim obožavateljima sunca da bezbrižno uživaju na suncu i steknu prekrasan, ujednačen i, važnije od svega, zdravu preplanulost. U razvijanju proizvoda, velika je važnost pridana minimiziranju potencijalnog nadražaja na koži oštećenoj tijekom izlaganja suncu. Proizvodi MBR medical SUN care® stoga ne sadrže nikakve mirise.

Odabrani aktivni kompleksi i mehanizmi funkcija optimalno štite, njeguju i istovremeno obnavljaju kožu, bilo na odmoru, tijekom svakodnevnih aktivnosti ili kada se bavite sportom ili aktivnostima na otvorenom.

Proizvodi su podijeljeni u tri kategorije zaštite od sunca što olakšava odabir odgovarajuće razine zaštite u odnosu na vrstu sunčeve svjetlosti:

  • Medium Protection SPF 20 (srednji zaštitni faktor 20)
  • High Protection SPF 30 (visoki zaštitni faktor 30)
  • High Protection SPF 50 (visoki zaštitni faktor 50)

Linija MBR njege kože sa zaštitom od sunca sastoji se od proizvoda za zaštitu lica, očiju i usana, tijela, te za njegu lica i tijela nakon sunčanja.

Krema za srednju zaštitu lica

MBR Medium Protection Face Cream SPF 20

Medium Protection Face Cream SPF 20 njegujuća je krema za zaštitu od sunca razvijena na temelju najnovijih spoznaja u medicini i biotehnologiji. Baršunasto meka i visokoučinkovita krema pouzdano štiti, njeguje i obnavlja preplanulu kožu naviklu na izloženost suncu za vrijeme sunčanja, svakodnevnih aktivnosti ili bavljenja sportom i aktivnostima na otvorenom.

Zahvaljujući patentiranom sustavu otvaranja pomoću zakretanja, lagana neljepljiva krema Iako se dozira i nanosi te brzo upija. Inovativna tehnologija MBR UV-A / UV-B PROTECTION SYSTEM štiti kožu od opeklina, starenja, nastanka bora i pigmentacijskih mrlja koje mogu biti posljedica prekomjerne izloženosti suncu. Uravnoteženi aktivni spojevi sustava MBR CARE / REPAIR SYSTEM intenzivno opskrbljuju kožu vlagom, zaglađuju manje nepravilnosti i održavaju elastičnost crta lica.

Pametni MBR CELL DEFENSE SYSTEM aktivira prirodni imunološki sustav tijela i zaštitu stanica te potiče obrambene mehanizme kože. Ten izgleda prekrasno glatko i lagano matirano te je optimalno zaštićen. Osjetljiva i suncu najviše izložena koža lica ujednačeno je i zdravo preplanula. Kremu obilno nanesite na lice, vrat i dekolte 20 minuta prije izlaganja suncu, nježno umasirajte i pustite da se upije. Savjetujemo da po potrebi ponovo nanosite proizvod.

Krema za visoku zaštitu lica

MBR High Protection Face Cream SPF 30

High Protection Face Cream SPF 30 njegujuća je krema za zaštitu od sunca razvijena na temelju najnovijih spoznaja u medicini i biotehnologiji. Baršunasto meka i visokoučinkovita krema pouzdano štiti, njeguje i obnavlja kožu svijetle puti, nenaviklu na izloženost suncu za vrijeme sunčanja, svakodnevnih aktivnosti ili bavljenja sportom i aktivnostima na otvorenom.

Zahvaljujući patentiranom sustavu otvaranja pomoću zakretanja, lagana neljepljiva krema lako se dozira i nanosi te brzo upija. Inovativna tehnologija MBR UV-A / UV-B PROTECTION SYSTEM štiti kožu od opeklina, starenja, nastanka bora i pigmentacijskih mrlja koje mogu biti uzrokovane prekomjernim izlaganjem suncu. Uravnoteženi aktivni spojevi sustava MBR CARE / REPAIR SYSTEM intenzivno opskrbljuju kožu vlagom, zaglađuju manje nepravilnosti i održavaju elastičnost crta lica.

Pametni MBR CELL DEFENSE SYSTEM aktivira prirodni imunološki sustav tijela i zaštitu stanica te potiče obrambene mehanizme kože. Ten izgleda prekrasno glatko i lagano matirano te je optimalno zaštićen. Osjetljiva i suncu najviše izložena koža lica ujednačeno je i zdravo preplanula. Kremu obilno nanesite na lice, vrat i dekolte 20 minuta prije izlaganja suncu, nježno umasirajte i pustite da se upije. Savjetujemo da redovito ponovno nanosite proizvod.

Krema za visoku zaštitu lica

MBR High Protection Cream SPF 50

High Protection Cream SPF 50 njegujuća je krema za zaštitu od sunca razvijena na temelju najnovijih spoznaja u medicini i biotehnologiji. Baršunasto meka i visokoučinkovita krema pouzdano štiti, njeguje i obnavlja kožu osjetljiviju na sunčano zračenje za vrijeme sunčanja, svakodnevnih aktivnosti ili bavljenja sportom i aktivnostima na otvorenom. .
Zahvaljujući patentiranom sustavu otvaranja pomoću zakretanja, lagana neljepljiva krema lako se dozira i nanosi te brzo upija.

Inovativna tehnologija MBR UV-A / UV-B PROTECTION SYSTEM štiti kožu od opeklina, starenja, nastanka bora i pigmentacijskih mrlja koje mogu biti uzrokovane prekomjernih izlaganjem suncu.

Uravnoteženi aktivni spojevi sustava MBR CARE / REPAIR SYSTEM intenzivno opskrbljuju kožu vlagom, zaglađujuće i održavaju njezinu elastičnost. Pametni MBR CELL DEFENSE SYSTEM aktivira prirodni imunološki sustav tijela i zaštitu stanica te potiče obrambene mehanizme kože. Osjetljiva koža postaje ujednačeno i zdravo preplanula.

Kremu obilno nanesite na lice, vrat i dekolte 20 minuta prije izlaganja suncu, nježno umasirajte i pustite da se upije. Savjetujemo da redovito ponovno nanosite proizvod.
Savjet: Malo pakiranje proizvoda savršeno je za izlete u izrazito sunčanim područjima ili za prve dane odmora. Idealna je za ljubitelje sportova na vodi, aktivnosti u planinama i zimske sportove, za nanošenje na područje usana, očiju, nosa, ramena, ušiju i sl.

Visoka zaštita očiju i usana

MBR High Protection Eye & Lip SPF 50

Lako maziva, visokoučinkovita krema za njegu kože, koja se nanosi na području usana i oko očiju. Tijekom sunčanja štiti, njeguje i obnavlja kožu osjetljivu na sunčeve zrake.
Štiti i njeguje osjetljivu kožu na području usana i oko očiju, sprječava opekline i starenje kože, intenzivno je opskrbljuje vlagom te zaglađuje male nepravilnosti, borice i bore.
Nanesite kremu na usne i područje oko očiju najmanje 20 minuta prije sunčanja, nježno je umasirajte tako da se upije u kožu. Savjetujemo da redovito obnavljate nanošenje kreme.
High Protection Eye & Lip SPF 50 također pruža odličnu zaštitu osjetljive kože na ušima.
Aktivni sastojci Tinosorb M3, matične stanice iz brusnice, ekstrakt matičnih stanica orhideje, pantenol, vitamin C, vitamin E.

Losion za srednju zaštitu tijela

MBR Medium Protection Body Lotion SPF 20

Medium Protection Body Lotion SPF 20 njegujući je losion za zaštitu od sunca razvijen na temelju najnovijih spoznaja u medicini i biotehnologiji. Baršunasto meki i visokoučinkoviti losion brzo se upija te pouzdano štiti, njeguje i obnavlja preplanulu kožu naviklu na izloženost suncu za vrijeme sunčanja, svakodnevnih aktivnosti ili bavljenja sportom i aktivnostima na otvorenom.

Losion njeguje kožu, pruža joj lagano matirani izgled bez masnog ili ljepljivog traga. Zahvaljujući patentiranom sustavu otvaranja pomoću zakretanja, losion se lako dozira i nanosi. Inovativna tehnologija MBR UV-A / UV-B PROTECTION SYSTEM pouzdano štiti kožu od opeklina, starenja uzrokovanog suncem, nastanka bora i pigmentacijskih mrlja koje mogu biti posljedica prekomjerne izloženosti suncu.

Uravnoteženi aktivni spojevi sustava MBR CARE / REPAIR SYSTEM intenzivno opskrbljuju osjetljive dijelove tijela potrebnom hidracijom. Konture su zaglađene i zadržavaju elastičnost. Pametni MBR CELL DEFENSE SYSTEM aktivira prirodni imunološki sustav tijela i zaštitu stanica te potiče obrambene mehanizme kože. Rezultat je meka, tonizirana, ujednačeno i zdravo preplanula koža koja je optimalno zaštićena od sunca.
Kremu obilno nanesite 20 minuta prije izlaganja suncu, nježno umasirajte i pustite da se upije. Savjetujemo da redovito ponavljate nanošenje proizvoda.

Losion za visoku zaštitu tijela

MBR High Protection Body Lotion SPF 30

High Protection Body Lotion SPF 30 njegujući je losion za zaštitu od sunca razvijen na temelju najnovijih spoznaja u medicini i biotehnologiji. Baršunasto meki i bogati losion za zaštitu od sunca pouzdano štiti, njeguje i obnavlja kožu svijetle puti nenaviklu na izloženost suncu za vrijeme sunčanja, svakodnevnih aktivnosti ili bavljenja sportom i aktivnostima na otvorenom.

Losion njeguje kožu, pruža joj lagano matirani izgled bez masnog ili ljepljivog traga. Zahvaljujući patentiranom sustavu otvaranja pomoću zakretanja, losion se lako dozira i nanosi. Inovativna tehnologija MBR UV-A / UV-B PROTECTION SYSTEM pouzdano štiti kožu od opeklina, starenja uzrokovanog suncem, nastanka bora i pigmentacijskih mrlja koje mogu biti uzrokovane prekomjernim izlaganjem suncu.

Uravnoteženi aktivni spojevi sustava MBR CARE / REPAIR SYSTEM intenzivno opskrbljuju osjetljive dijelove tijela potrebnom hidracijom. Konture su zaglađene i zadržavaju elastičnost. Pametni MBR CELL DEFENSE SYSTEM aktivira prirodni imunološki sustav tijela i zaštitu stanica te potiče obrambene mehanizme kože.

Rezultat je meka, tonizirana, ujednačeno i zdravo preplanula koža, koja je optimalno zaštićena od sunca. Kremu obilno nanesite 20 minuta prije izlaganja suncu, nježno umasirajte i pustite da se upije. Savjetujemo da redovito ponavljate nanošenje proizvoda.

Za glatku, blistavu i zdravu preplanulost, važno je znati:

Kremu sa zaštitnim faktorom uvijek je potrebno nanositi na očišćenu kožu pola sata prije izlaganja suncu. Filtrima UV zraka potrebno je određeno razdoblje kako bi postali u potpunosti učinkoviti. Prilikom nanošenja: više uvijek znači bolje. Osobe koje nanose premalo kreme sa zaštitnim faktorom neće postići naznačeni faktor za zaštitu od sunca i time smanjuju učinkovitost zaštite. Oni koji se vole sunčati trebaju nanositi zaštitni faktor svaka dva sata jer sunčanje, znoj i trenje uzrokovano pijeskom smanjuju zaštitu.

Nakon izlaganja suncu…

Kako sunce ne bi ostavilo traga na vašoj koži, potrebno ju je posebno dobro hidrirati nakon sunčanja, zato što sunce, voda i vjetar isušuju kožu. Upotreba proizvoda After SUN može uravnotežiti udio masti i vlage u koži te potaknuti proces obnavljanja.
Što bolje njegujete kožu, ona će dulje ostati gipka i spriječit ćete ljuštenje.
Ukratko: ispravna njega kože nakon sunčanja dulje će očuvati njezinu preplanulost.

After SUN Body

MBR After SUN Body

Losion za intenzivnu njegu tijela hladi i smiruje kožu izloženu stresu te potiče proces obnavljanja. Smirujući i njegujući aktivni sastojci čine kožu pod stresom mekom i glatkom.
Gubitak vlage i nepravilnosti blago se uravnotežuju, a nadraženi dijelovi tijela su smireni.
Možete održati ujednačenu i prekrasnu preplanulost nakon odmora tako što ćete temeljito ukloniti kremu sa zaštitnim faktorom nakon sunčanja, zatim obilno nanijeti After SUN Body i nježno ga umasirajte. Sastojci su aloe vera, pantenol, ekstrakt korijena sladića, alantoin.

After SUN Face

After SUN Face

Ugodno rashlađujući, baršunasto meki gel za lice potiče proces obnavljanja nakon izlaganja suncu. Smirujući i njegujući aktivni sastojci čine kožu izloženu stresu mekom i glatkom.
Gubitak vlage nježno se uravnotežuje. smanjuju se borice i bore uzrokovane izlaganjem suncu, te pomaže održati ujednačenu i prekrasnu preplanulost nakon odmora. Temeljito uklonite kremu sa zaštitnim faktorom nakon sunčanja, zatim obilno nanesite After SUN Face na lice, vrat i dekolte te ga nježno umasirajte. Sastojci su aloe vera, pantenol, ekstrakt korijena sladića, alantoin.

MBR® – Medical Beauty Research – je cjelovita, vrlo učinkovita i svestrana linija proizvoda za njegu kože lica i tijela, posvećena ljepoti koja ne stari. Sam naziv brenda sažima njegovu filozofiju: njega kože na granici medicine počinje tamo gdje prestaje normalna njega kože.
S više od dva desetljeća iskustva, općenito se smatra “svetim gralom” njege kože. U formulama su korišteni najsnažniji, najčišći i najučinkovitiji sastojci, posve bez mineralnih ulja, parabena, polietilen-glikola (PEG), ftalata i umjetnih mirisa. Posebno razvijene linije proizvoda i uravnotežene metode tretmana prilagođene su individualnim potrebama kože i pružaju optimalan i dugoročan pristup, zaštitu i njegu kože u svim njezinim stanjima. Svatko može pronaći proizvod za sebe, bez obzira na dob ili potrebe kože.