Svima nam ovih dana treba malo antistresa!

Ako ste još uvijek u potrazi za pokojim dodatnim antistres ‘alatom’, donosimo vam par jednostavnih masaža, i to onih za lice. Radi se o nježnim masažama koje će vam maknuti fokus s negativnih vijesti i pomoći vam da se opustite i zaboravite na probleme, barem nakratko. Osim toga, masaže imaju pozitivan utjecaj na živčani sustav zbog čega ćete se sa sigurnošću osjećati bolje. U ovim danima nema druge nego da pomognete sami sebi, nemojte se ustručavati ili da vam bude neugodno isprobavati nove stvari.

Masaža no1

Masiranje ušnih resica, da dobro ste čuli. Navodno pritiskanje ušnih resica i njihovo potezanje prema dolje oslobađa nas od toksina, ali isto tako čini nas mirnijima. Kombinirajte ovu masažu s dubokim disanjem, ponovite je više puta dok ne počnete prepoznavati njenu učinkovitost.

Masaža no2

Piling usana također ima dodatnih benefita osim meke kože usana i odstranjivanja grube kože. Naime, masaža usana dodatno će vas opustiti. Možete napraviti i svoj ‘home made’ piling u čemu isto možete uživati. Svakako prije ove masaže ekstra pripazite na higijenu općenito, a posebno na higijenu ruku.

Masaža no3

Štipanje za obrve potječe iz tradicionalne kineske medicine, a radi se tako da krenete od unutarnje strane, gdje se vaše obrve spajaju, prema krajevima. Lagano štipate obrve čime utječete na svoje srce kao i bubrege. Dok to činite, umirite dah i pokušajte opustiti vilicu. Masažu možete ponoviti i nekoliko puta.

Foto: Unsplash