Nakon dvije godine, splitska Mary May s bendom stiže pred zagrebačku publiku – 21. rujna u Kinoteku! 

Kantautorica Mary May objavila je treći singl “Silly Man” s drugog studijskog albuma “Now Tell Me How You Break”. Album je do sada dobio pozitivne komentare publike i hvaljene osvrte kritike i najavljuje veliki samostalni zagrebački koncert, 21. rujna u kinu Kinoteka.

“Ovo je pjesma o čovjeku koji čuva svoj kut tamnice kao najvrijednije blago. U njoj preispitujem što to sloboda jest i kad mi to živimo slobodu o kojoj nekad volimo govoriti”, otkriva Mary May i naglašava da su za zvučnu atmosferu pjesme i priče koju pjeva zaslužni njezini stalni suradnici i članovi benda – Luka Čapeta na gitari, Jakša Perković na basu, Marin Živković na saksofonu i Borko Rupena na bubnjevima i udaraljkama.

S novog albuma do sada su kao vodeći singlovi s pratećim videospotovima predstavljene pjesme “Strong On My Mind” i “The Face”, a upravo su u potonjem glavne uloge preuzeli glumci Sreten Mokrović i Filip Riđički. Za novi singl “Silly Man” kao vizualna kulisa predstavljen je animirani Lyric Video, u čijem su radu sudjelovali Andrea Resner (animacija) i David Tadić (montaža).

Novi album donosi ukupno 11 pjesama koje su nastajale spontano od 2019. godine, a kroz koje Mary May progovara o temama svoje generacije i njihove svakodnevice.  Za razliku od prvijenca, u čijem snimanju je sudjelovao producent Mark Mrakovčić, ovaj je album u cjelosti odsvirao i aranžirao bend u Soundbrick studiju Luke Čabe. Produkciju izdanja također potpisuje bend, miksom su se bavili Luka Čapeta i Jakša Perković, dok je finalni mastering radio Goran Martinac.

Objavu novog albuma prati i njegova koncertna promocija pa Mary May zajedno s bendom za ovu jesen najavljuje i veliki samostalni koncert u Zagrebu – u subotu 21. rujna stižu na pozornicu kina Kinoteka, u sklopu programske linije FonoKinoteka.

Ulaznice su dostupne u prodaji putem Ulaznice.hr, kao i na blagajni kina Kinoteka u vrijeme redovnog radnog vremena. Koncert je to koji publika svakako iščekuje budući da mnogi uvijek ističu upravo snagu njihova live nastupa, kemiju između glazbenika na sceni te virtuoznost svih članova sastava.

Foto: Instagram