Kantautorica Mary May i njezin bend obilježavaju šest godina od izdanja njihovog prvog albuma s drugim studijskim izdanjem, nazvanim “Now Tell Me How You Break”.

Ovaj dugoočekivani album dolazi s novim singlom “The Face”, koji je predstavljen uz impresivan videospot s glumcima Sretenom Mokrovićem i Filipom Riđičkim u glavnim ulogama. Ovaj album donosi 11 skladbi koje su nastajale spontano od 2019. godine, istražujući teme slobode, ljubavi, i pronalaženja ljepote u svijetu patnje i nasilja.

Album označava pomak u pristupu budući da je bend odsvirao i aranžirao cijeli album u Soundbrick studiju Luke Čabe, uz bend potpisuje i produkciju, dok su se miksanjem bavili Luka Čabo i Jakša Perković, a mastering je radio Goran Martinac. Kritičari su uvijek isticali snagu njihovih live nastupa te virtuoznost svih članova sastava, a ovaj album donosi daljnje istraživanje i zrelost u njihovom zvuku.

Singl “Strong On My Mind”, najavljen još početkom godine, predstavio je novi smjer benda, dok je “The Face” nastavio taj put impresivnim videospotom koji istražuje kompleksne emotivne teme. Također, album dolazi s vizualno atraktivnim dizajnom, a naslovna fotografija, koja slavi posvećenost, vještinu i strast, dodatno naglašava dubinu glazbe koju Mary May stvara.

Osim što je dostupan na digitalnim glazbenim platformama, album će uskoro biti dostupan i u vinilnom obliku.

Osim toga, bend najavljuje i veliki samostalni koncert koji će se održati 21. rujna u kinu Kinoteka u Zagrebu, što označava njihov povratak na zagrebačku scenu nakon dvije godine. Ulaznice su već u prodaji, možete ih nabaviti ovdje, kao i na blagajni kina Kinoteka u vrijeme uredovnog radnog vremena.

Foto: PR