Talijanski brend A.Bocca je ovog tjedna bacio u modni ring svoju najnoviju capsule kolekciju, poput raskošnog vatrometa stila koji prožima održivost s dozom jedinstvenog šarma.

U srcu ove ekstravagantne linije zablistale su upcycled traperice, iz kojih se rađa bezvremenska dupe verzija Mary Jane cipela. Obožavatelji mode bit će obuzeti strašću prema ovoj limitiranoj kolekciji, jer svaki par cipela je kao jedinstvena umjetnička slika – s raznolikim detaljima i nijansama trapera.

Ovaj dragulj obuće ne samo da plijeni posebnim šarmom, već i vodi brigu o planeti. Naime, proizvodni proces je prava ekološka bajka: dizajneri pomno biraju dijelove otpadnih traperica, vješto ih spajaju na gornjem dijelu svake cipele i stvaraju potpuno jedinstvene cipele. Svaki korak u tom čarobnom procesu nosi svoju priču, a svaki par cipela postaje svojevrsno remek-djelo koje priča modnu priču.

No, čuda ne prestaju tu. A.Bocca ne samo da očarava upcyclingom, već i u standardnom proizvodnom procesu njeguje održivost kao svoje sveto načelo. 

Biranjem malih količina fine kože iz starih zaliha, ovaj brend ne samo da čuva visoku kvalitetu obuće, već i oda počast načelima održivosti. Ova kolekcija tako nije samo modna izjava, već i snažan poziv na odgovornost prema našem planetu. Jer, kako kaže A.Bocca, ljepota ne samo da može biti održiva, već bi i trebala biti.

 

Foto: A.Bocca