Iz godine u godinu i iz kolekcije u kolekciju, umjetnica Marina Marinski uspijeva nas neprekidno osvajati i oduševljavati svojim radovima, a iako je svako njeno područje djelovanja vrijedno divljenja, ususret Božiću u fokus najviše dolaze njene keramičke kuglice za dekor božićnog drvca ili doma općenito. Blagdani su za nas već na neki način stigli, jer Marina je ovih dana najavila početak sezone svojih božićnih ukrasa. 

Ako zavirite u Marinski Heartmades webshop, u ovom ćete trenutku pronaći prilično široku ponudu različitih božićnih kuglica i, ukoliko ste naumili, baš je sada idealan trenutak da ih naručite. Zašto? Zato jer dolaze u limitiranim količinama i malim serijama, a svaka od njih je ručni (Marinin) rad koji zahtijeva vrijeme. Fascinirala nas je informacija koliko zapravo posla ima iza nastanka jedne od ovih keramičkih kuglica. Nakon lijevanja i brušenja, svaki je komad obojen u 5 slojeva, pečen, glaziran, ponovno pečen, ukrašen zlatom, pečen treći put. Kao što Marina otkriva na svom Instagram profilu, to je dug, ali nagrađivan proces u kojem i danas – primjetno je – uživa punim plućima.

Marinski Heartmades u slučaju svojih božićnih kuglica ove godine fokus stavlja na one personalizirane, koje su se u prošlosti pokazale velikim uspjehom kod njene publike. Ukupno ih je izradila 55, u 5 različitih boja, a za svaku je moguće naručiti personalizaciju u vidu, primjerice, imena osobe kojoj je kuglica namijenjena, što ju čini idealnim božićnim poklonom. Personalizirane kuglice ove godine dolaze i u jednoj novoj boji, Soft Pink.

Malo prelijepe blagdanske inspiracije u vidu Marinski kuglica donosimo vam u nastavku, a istražiti ih i naručiti možete u webshopu brenda.

Foto: Marinski Heartmades