Naša poznata umjetnica Marina Marinski kroz godine nas je navikla oduševljavati svojom unikatnom keramikom, a svaka nova kolekcija donese neki mali pomak u odnosu na onu prethodnu i ponovno izazove ekstazu među njenim obožavateljima. Sličan efekt postigla je i jučer, kada je njen brend Marinski Heartmades na Instagramu predstavio Marinin prvi set posuđa od keramike. 

Marina u svojoj stalnoj ponudi inače prodaje komadnu keramiku, što znači da ćete u njenom webshopu pronaći pojedinačne šalice za kavu ili čaj, zdjelice i vaze. Njena proizvodnja je polagana, misaona, pedantna i prvenstveno usmjerena na kvalitetu, a ne na kvantitetu. U svom radu teži održati tradicionalne tehnike ručne proizvodnje živima, a u svaki (unikatni) komad Marinski Heartmades keramike uloženo je nevjerojatno mnogo ljubavi, truda i vremena.

Upravo zato utoliko je posebnija priča o prvom setu keramičkog posuđa na kojem je radila 3 mjeseca. Riječ je o prvom njenom sveobuhvatnom setu koji uključuje čak 52 komada za 8 osoba. Tu su veliki tanjuri od 28 centimetara, desertni tanjuri od 21 centimetar, manje i veće zdjelice u službi tanjura za juhu, latte šalice i espresso šalice. U procesu proizvodnje, Marina je imala potpunu kreativnu slobodu i povjerenje kupca u to kako će sve ispasti, a rezultat je ovaj predivan set u pastelnim tonovima s efektom vodenih boja. Umjetnica je otkrila da joj je ovo bila dugogodišnja želja napraviti, a sada je dobila priliku.

Foto: Marinski Heartmades