Dizajnerica Marija Kulušić donosi još jednu kolekciju sa svojim prepoznatljivim potpisom.

Ove jeseni nadahnuta božicom Minervom, upečatljivom po snažnoj igri svjetla i sjene te iznimno snažnom i zastrašujuće ranjivom, Marija Kulušić donosi novu kampanju koju potpisuje fotograf Franjo Matković. ”Cilj je bio postići takvu atmosferu fotografijama i tekstilom. Bogati nabori su glavna značajka kolekcije s ciljem na nosivosti i ugodnosti. Kolekcija se obazire na baroknu ženu u više segmenata.”, stoji u opisu kolekcije.

Tkanine od kojih su izrađeni komadi ručno su bojani i to prirodnim bojilima, poput onih koja su se koristila i u baroku, a zemljani i zlaćani tonovi postignuti su taninskim spojevima koje nalazimo u raznim biljkama. Ispiranjem i pranjem ti tonovi blijede te odjevni predmeti s vremenom lagano mijenjaju boju dok ne izblijede do bijele koja se nalazi na donjoj odjeći.

”Kroz kolekciju se provlači i element donje odjeće koji je jasno vidljiv na baroknim slikama ili kako proviruje iz korzeta. Ovdje se ta nabrana donja tunika stavlja u funkciju gornje odjeće te se prenosi i na dio hlača. Taj efekt nabiranja, a i pretjerivanja ocrtava se i u napuhnutoj torbi koju radim po prvi puta.”, otkriva dizajnerica. A tu su i reciklirani materijali iz prošlih kolekcija koji nisu bili u potpunosti iskorišteni.

Cijelu novu kampanju pogledajte Marije Kulušić za jesen/zimu 2019./2020. pogedajte u galeriji!