Već smo navikli na redovita čašćenja izvrsnim receptima od strane gastro bloga Kriška i po. Nakon fantastične ideje za koktel od kupina, autorica Luna Džidić je s nama podijelila još jedan osvježavajući ljetni dragulj.

Na redu je dinja. Slatka sočna dinja u najnježnijoj ljetnoj boji koju možete naručiti na Malom placu. A kada vam stigne na kućnu adresu, pobrinite se da imate doma kombuchu ili barem mineralnu vodu kako biste si mogli pripremiti osvježavajući bezalkoholni mojito od dinje. Po potrebi možete povećati količinu limete i agavinog sirupa u receptu, a umjesto mente Luna preporuča da koristite ljubičasti bosiljak.

Sastojci

1 šalica dinje narezane na kockice
3/4 šalice leda u kockicama
1/2 limete
1 mala šaka listova bosiljka
1 jušna žlica sirupa agave (opcija)
3/4 šalice kombuche bez dodatnog okusa

Priprema

Stavite listove bosiljka, limetu narezanu na kriške i agavin sirup u čaše. Izgnječite sve skupa kako bi se arome prožele. Ne morate imati neki posebni “fancy” pribor za koktele – možete se poslužiti drškom drvene kuhače. Izblendajte dinju s ledom, prebacite u čašu s limetom i bosiljkom, pa sve skupa lagano promiješajte. Ulijte kombuchu u čašu i po želji opet lagano promiješajte. Poslužite ukrašeno listovima bosiljka i kriškama limete.

Napisane količine su dovoljne za dvije osobe, pa ih podijelite na dvije čaše prilikom izrade koktela. Do nekog novog recepta, istražite Instagram profile Malog placa i Kriške i po i inspirirajte se njihovim „finim“ postovima.

 

Foto: Luna Džidić/Kriška i po