U gradu koji ima jedan od najboljih izbor barova na svijetu, teško je izabrati onaj pravi. Naravno, ako imate dovoljno vremena, vrijedi ih sam istražiti i odabrati onaj baš po svom guštu, ali ako ste kratki s vremenom i želite što više upiti ovaj kozmopolitanski grad, ovo je naš izbor barova koji će vas bez sumnje oduševiti.

Kako to već ide u Londonu, mnogo mjesta koja se izdvajaju dizajnom, ponudom ili jednostavno kul vibrom, jesu papreno skupi, pa se tako niti ovi neće proslaviti svojim rasponom cijena. Od intimnih i asketskih uređenih do onih flambojantnih, dizajnerski moment mnogih od njih je toliko očaravajući da će iskustvo ipak nadvladati bolan novčanik

 

Dandelyan

Osnovan od strane hvaljenog barmena Ryana Chetiyawardana koji čak nosi i službenu titulu “Najbolji barmen na svijetu”, koju je osvojio prije tri godine, ovaj bar nije razočarao. Nalazi se u prizemlju poznatog londonskog Mondrian hotela, s svojom pristupačnošću i vrckavim uređenjem, zabavan je kutak ovog glamuroznog smještaja. Inovativna pića koja može smiješati samo najbolji barmen na svijetu, poslužuju se uz soundtrack kasnih 70-ih i ranih 80-ih s naglaskom na rock, funk i disco. Prostor je uredio poznati dizajner Tom Dixon a karakterizira ga hrabra upotreba zelene koja je akcentirana mramornim barom i sjajnim parketom.

Mondrian London, 20 Upper Ground,  www.dandelyanbar.com

Sager + Wilde

Vlasnici Michael i Charlotte ovaj bar su zamislili kao mjesto gdje će posjetitelji moći doživjeti različite vrste vina “učenjem, kušanjem i srkanjem”. Radi se o novoj generaciji vinskih barova gdje je naglasak na isprobavanju, pa se tako može u opuštenom okruženju kušati do 30 različitih vrsta vina. Vlasnici su prije radili u raznim kalifornijskim i južnoameričkim vinogradima a kako bi opremili ovaj prostor, proveli su tjedne lutajući antiknim dućanima i sajmovima.

193 Hackney Road, www.sagerandwilde.com

 

The Coral Room

S obzirom na to da iza dizajna ovog bara stoji Martin Brudnizki nije postojalo nimalo šanse da će se raditi o minimalističkom uređenju. Imajući na umu grandioznu i bogato uređenu ladanjsku kuću na selu, ovaj bar kombinira koraljnu boju iz imena s ekstravagantnim Murano lusterima koji dominiraju prostorom. Sve je maksimalnih dimenzija, pa stoga i maksimalno udobno. Veliki naslonjači, velikih naslona za ruke, stvoreni su za višesatne razgovore i isprobavanje neobičnih pića popu Big Smoke koji sadrži sirup naranče i chilija, poznati ljuti liker Ancho Reyes, i malo đumbira. Sve to smješteno je u zgradi iz 1932. godine koja je sad u funakciji Bloomsbury hotela.

16-22 Great Russell Street,  www.thecoralroom.co.uk

 

Green Room

Green Room je bar inspiriran samom lokacijom. Dizajnerica Ellie Horwell poigrala se industrijskim uređenjem i svijetlim tonovima, šarenilom sa zastorima, mnogo raznolikog bilja te grafiti muralima dizajnera Xenza. Prednost ovog mjesta je i činjenica da se sva ponuda temeljni na proizvodima lokalnih proizvođača pa ćete upoznati i autentičnu ponudu Londona!

45 Curtain Road, www.thecurtain.com

 

Beaufort Bar

Ovaj bar je jedan od kultnijih mjesta u Londonu, koji bi se čak trebao posjetiti u kontekstu must-see povijesnih mjesta. Otvoren 1889. bar je imao svoj vrhunac u “raskalašenim” dvadesetima pa je stoga i ovo art deco uređenje ostalo kao hommage najljepšim danima hotela. Štoviše, čak se i pića poslužuju u specifičnim čašama tog doba

Strand, London WC2R 0EZ, www.fairmont.com/Savoy

 

Chiltern Firehouse

 

Jedan od najičekivanijih otvorenja s liste, Chiltern Firehouse se vrlo brzo pozicionirao kao jedan od top mjesta za izlazak u Londonu, od kada se otvorio 2014. godine. Što previše ne čudi s obzirom na to da iza hotela stoji André Balazs, osoba koja je vodila neke od najslavnijih hotela današnjice poput holivudskog Chateau Marmonta, te da je smješten u bivšem vatrogasnom domu. Chic interijer, zagušeno svijetlo i kreativna ponuda mamac je za turiste. Sve dolazi s paprenom cijenom, ali tu ste zbog pogleda zar ne?

1 Chiltern Street, www.chilternfirehouse.com