London Design Festival ove godine održava se od 17. do 25. rujna 2022. I s programom događaja, izložbi i instalacija koji potiču na razmišljanje slavi jubilarnu, 20. godišnjicu. Festival ponovno pruža platformu za dizajnere i kreativne tvrtke da pokažu svoje radove i poziva globalnu publiku da otkrije širinu i raznolikost talenata koji se nalaze u Londonu i diljem Ujedinjenog Kraljevstva

Od svog pokretanja 2003. godine, vizija Festivala bila je slaviti i promovirati London kao svjetsku prijestolnicu dizajna. Odigrao je ključnu ulogu u rastu industrije dizajna, ojačavši poziciju Londona kao globalne poslovne, kulturne i turističke destinacije, te pridonio reputaciji Ujedinjenog Kraljevstva kao kreativne elektrane. S jednom od najvećih kreativnih ekonomija u bilo kojem gradu na svijetu, londonska je dizajnerska reputacija međunarodno poznata. Jedna od šest osoba radi u kreativnim industrijama i to je najbrže rastući sektor gospodarstva posljednjih godina, ali nije ni on otporan na posljedice pandemije, stoga je ovaj festival ove godine višestruko značajan. 

LDF22-IntoSight-SonyDesign-Credit_EdReeve-48
Into the Sight by Sony Design , fotografija Ed Reeve

Ben Evans CBE, direktor London Design Festivala, rekao je: “Dizajn i kreativni sektor u Londonu i Velikoj Britaniji uživao je u zlatnom razdoblju ovog stoljeća. Izuzetna navala ideja hranjena stalnom migracijom talenata svjetske klase učinila je London globalnom prijestolnicom kakva sada jest. Londonski festival dizajna imao je koristi od te reputacije i pomogao je u stvaranju te reputacije. Na našu 20. godišnjicu želimo napraviti pregled i krenuti naprijed kako bismo osigurali da Festival nastavi podržavati dizajnersku zajednicu, naručuje i prikazuje nove ideje, te razmišlja o ključnim pitanjima od tehnologije do održivosti do dobrobiti kako bi sljedećih 20 godina bilo jednako plodonosno kao prošlih 20”.

LDF22 - 20 Things - Sam Jacob- Credit Mark Cocksedge
10 Things by Sam Jacob, fotografije Mark Cocksedge
LDF22-Swivel-SabineMarcelis-Credit_EdReeve-2
Swivel by SabineMarcelis, fotografija EdReeve

Festival 2022. ponovno će obasjati svjetlo na kreativne pulsacije kojima treperi Velika Britanija i to kroz senzacionalnih instalacija koje morate doživjeti, muzejskih eksponata te dizajnerskih četvrti koje ističu klastere kreativnih aktivnosti diljem glavnog grada.

LDF 2022 installation photographs, 16th September 2022 LDF22 - 20 Things - Sam Jacob- Credit Mark Cocksedge

I uz Global Design Forum, festivalski program koji će okupiti kreativne vođe kako bi razmijenili ideje i rješenja za neka od najhitnijih pitanja našeg vremena.

 

LDF 2022 installation photographs, 16th September 2022
Whale in The Room