Malenu boutique agenciju iz Gorskog kotara Lynx and Fox koju vodi Jelena, pratimo redovito kada nam treba ideja za dobar izlet. Ovog puta oduševili smo se njihovom aktualnom ponudom na Lokvarsko jezero.

Zapravo, možda je ispravnije reći U Lokvarsko jezero jer ga je ovih dana moguće obići iz sasvim nove perspektive. Naime, uoči pražnjenja Lokvarskog jezera, s curama iz Lynx and Fox možete prošetati po dnu jezera, a 11. lipnja i 1. srpnja predviđeni su datumi za taj izlet.

„Vodimo vas u prošlost! Vodimo vas u šetnju legendarnom Lujzijanom, upravo dijelom koje duboko plavetnilo inače drži čvrsto skriveno. Pronaći ćemo i potopljeno naselje Srednji jarak te vam uz zanimljive priče pokazati gdje su ostaci kuća. Novu priliku za ovo iskustvo nećete dobiti idućih 20 godina jer je upravo to vrijeme koje prolazi od jednog do drugog pražnjenja zbog održavanja“ kažu o ovom izletu koji vam omogućuje šetnju dugu 6 km potpunom praznim i ravnim dnom ovo velikog umjetnog jezera.

Kotizacija za izlet iznosi 10 EUR odrasli i 5 EUR djeca, a u ključuje organizaciju, turističko vođenje, piće i kolačiće dobrodošlice, osiguranje).

Također novost je apartman koji sada možete rentati u Delnicama i tako si produžiti druženje za izlete. „Ako ste tip osobe koji radije pitate nekoga za preporuku za apartman nego surfate po bookingu, ovo je mjesto za vas! Uživajte u Gorskom kotaru uz posebne pogodnosti: popust na obilaske i noćenja. Vaša domaćica Jelena je dugogodišnji turistički vodič te poznaje svaki kutak svoje regije. S njom ćete se osjećati kao da ste odsjeli kod prijatelja.“

Apartman je potpuno nov i namješten, a nalazi se u mirnoj zgradi u Delnicama. Idealan je za obitelji i parove ili manju grupicu dobrih prijatelja jer možete primiti sveukupno 4 osobe. Ima kuhinju sa blagovaonicom, dnevni boravak, jednu sobu i kupaonicu s walk-in tušem. Više pratite na njihovoj FB stranici.

Foto: TZ Gorki kotar Pointers, Lea Grgurić, Lynx and Fox privatna arhiva