Putovanja inspirirana filmovima i televizijskim serijama postala su sve popularnija jer obožavatelji diljem svijeta žele iz prve ruke doživjeti čaroliju i atmosferu svojih omiljenih junaka. Naravno, pridodamo li svemu tome i neke od zbilja najljepših lokacija, putovanje za pamćenje je zajamčeno. Stoga, nedostaje li vam inspiracije, u nastavku donosimo nekoliko odličnih prijedloga!

Hotel Four Seasons Koh Samui, Tajland/”Bijeli lotus”

Ako ste gledali ovu seriju, onda znate da je ista snimana na bezbroj predivnih lokacija, no posljednja koja je u fokusu nalazi se na Tajlandu. Radi se o hotelu Four Seasons Koh Samui, koji je prava definicija luksuza i idealan odabir za sve one koji odmor žele provesti uživajući u svim blagodatima luksuznih hotela, šetajući pješčanim plažama i u degustaciji fantastične gastronomske ponude.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Richard Krisak (@richardkrisak)

Dvorac Alnwick, Engleska/”Harry Potter”

Jedan od najpopularnijih filmskih serijala svih vremena zasigurno je onaj o čarobnjaku Harryju Potteru. Naime, osim zanimljivim scenarijem, “Harry Potter” osvajao je i odličnom scenografijom, koja je uglavnom bila sačinjena od stvarnih lokacija. Dvorac Alnwick zapravo je svima znani Hogwarts i moramo priznati da bismo ga baš voljeli vidjeti uživo. Također, osim bogate povijesti, jedna od atrakcija koju ovaj dvorac nudi jest i učenje letenja na metli. Raj za sve obožavatelje svijeta čarobnjaštva!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by eXplore Heritage (@xploreheritage)

Jezero Como, Italija/”Ratovi zvijezda: Klonovi napadaju”

Jezero Como po mnogima je jedna od najljepših svjetskih lokacija. Čarobna oaza mira koja se isprepliće s impresivnom prirodom i autohtonim talijanskim elementima, s naglaskom na neprikosnoveni la dolce vita moment, ovo jezero čini odličnim odabir za izlet ispunjen hedonizmom. Međutim, jeste li znali da je upravo ondje sniman nastavak “Ratova zvijezda”? Obožavatelji to zasigurno znaju, stoga, ako ste i vi jedni od njih, ne morate puno razmišljati o tome kamo na sljedeće putovanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neil James (@neil.travel)

Dubrovnik, Hrvatska/”Igra prijestolja”

Velik dio ove popularne serije sniman je upravo u Dubrovniku, čije su zidine poslužile kao kulisa koju sada prepoznaju obožavatelji diljem svijeta. Dubrovnik svakako nudi puno toga, no ako se usredotočimo isključivo na lokacije koje su stekle dodatnu popularnost zbog filmova ili serija, grad zauzima visoko mjesto na listi. Također, danas su dostupne i razne ture koje vas provode kroz lokacije snimanja, pa navede li vas put u Dubrovnik, razmislite o tome da se priključite jednoj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jun Young Kim (@junyoungkim__)

Foto: Instagram, Unsplash