Ulazimo u posljednje sekunde za odradu brzinskog shoppinga, a ako niste nikako uspjeli pronaći savršeni poklon za dragog freelancera, grafičkog dizajnera, programerku ili pak mladu poduzetnicu, imamo odlične prijedloge za par gadgeta na kojima će vam se vaši najdraži kreativci zahvaljivati još godinama

Kao što nesumnjivo znate, posljednje dvije godine dovele su do popriličnih promjena u načinu rada, a brojne ohrabrile i na poslovni podvig koji uključuje freelanceanje ili potpuno okretanje novoga lista kad je o karijeri riječ. 

Sve smo fleksibilniji i kad razmišljamo o mjestu rada – pogotovo mali poduzetnici i freelanceri koji često ni nemaju ured, pa svoje radno mjesto često pronalaze u mirnijim kafićima ili uredskim hubovima.

No, donedavno smo morali birati između fleksibilnog načina rada i kvalitete uvjeta rada, jer, naprosto, nismo mogli dobiti “i ovce i novce”. Težak pronalazak utičnice, težine ruksaka i još dodatne “cekerice” kako bismo prebacili laptop, tipkovnicu i kabel, miš koji ne želi raditi skoro ni na jednom radnom stolu ili koji gubi signal… Ma, ne želimo se niti prisjećati.

Posljednjih nekoliko godina dogodila se prava mala revolucija kad je riječ o kvalitetnim tech uređajima, koji ne zauzimaju puno prostora, nisu teški za prenošenje, a sadrže i mnoge korisne značajke koje olakšavaju posao te omogućuju kvalitetan rad bez kasnijih bolova prstiju ili vrata. A kao da to nije dovoljno, i izgledaju odlično.

Minimalistička bežična tipkovnica kao idealan poklon za kreativce

Tipkovnica Logitech MX Keys Mini

Nova minimalistička bežična tipkovnica Logitech MX Keys Mini odgovara upravo svim gore navedenim uvjetima. Kako kaže Tolya Polyanker, voditelj MX Master serije za kreativnost i produktivnost u Logitechu, MX Keys Mini “rezultat je interakcije s kreativnom zajednicom koja je izrazila interes za manjom verzijom naše popularne tipkovnice MX Keys.”

MX Keys Mini opremljen je tehnologijom Perfect Stroke, najboljom Logitechovom tehnologijom za nemehaničko tipkanje, a kako ima smanjene dimenzije kojima kreativna zajednica sve više teži, MX Keys Mini poravnava vaša ramena i dozvoljava da miš postavite bliže tipkovnici kako biste manje morali pomicati ruke.

Tipkovnica Logitech MX Keys Mini

Ovakvo rješenje donosi i bolje držanje tijela te poboljšanu ergonomiju, što je ogroman korak u odnosu na desetak godina prije kad je fleksibilan rad bio popriličan izazov upravo zbog nedostatka ovakvih proizvoda na tržištu.

A da sve bude prilagođeno potpunoj koncentraciji na rad, povećana stabilnost tipki smanjuje buku te optimizira odziv tako da osjećate, ali ne čujete (niti vi, niti okolina), svaki pritisak na tipku. A tu su i odlično oblikovane tipke za osobe koje moraju puno i brzo tipkati – sferičnog oblika s okruglim rubovima koje reagiraju na vaš pritisak prstom čak i ako niste pritisnuli slovo “baš na sredini”.

Ako pak vole svoj posao raditi u kasnije sate, tu je pametno osvjetljenje koje osvjetljava tipkovnicu u trenutku kada joj se prsti približe, dok se tipke s pozadinskim osvjetljenjem automatski prilagođavaju uvjetima osvjetljenja, što štedi energiju za trenutke inspiracije. A jesmo li spomenuli da baterija ove bežične tipkovnice radi do 10 dana bez napajanja?

Tipkovnica Logitech MX Keys Mini

Tu su i tri nove, poprilično kul značajke osmišljene za optimizaciju radnog iskustva: tipka za diktiranje, tipka za isključivanje/uključivanje mikrofona i tipka za emoji.

A ako je vama i dragim vam osobama važna ekološka održivost, ova tipkovnica ima minimalan utjecaj na okoliš i društvo od trenutka nabave sirovina do kraja vijeka trajanja, zbog čega je dio plastičnih dijelova tipkovnice MX Keys Mini izrađen od reciklirane plastike (PCR) – 30 posto udjela kod grafitnih primjeraka te 12 posto kod svijetlo sivih i ružičastih tipkovnica. Čak i papirna ambalaža tipkovnice dolazi iz šuma s FSC(R) certifikatom.

Stoga, stvorena je upravo za kreativce i kreativke kojima je važan prostor, okoliš i stabilna tipkovnica koja se lako uklopi u svako poslovno okruženje – bio to ured ili kafić s nesnosno malim stolićem. Uvjereni smo da će vašim bližnjima koji su ljubitelji ovako korisnih tech pomagala ovo biti odličan poklon – neovisno o tome koje je njihovo željeno poslovno okruženje. Preostaje vam praktički da samo odaberete njihovu najdražu boju – tipkovnica MX Keys Mini dostupna je u ružičastoj, svijetlo sivoj i grafitnoj.

Ostatak MX tech obitelji za učinkovit rad i chic poslovno okruženje

Miš Logitech MX Anywhere 3

Ova mini bežična tipkovnica može se odlično upariti s miševima iz MX serije za potpuni MX setup kojim ćete realizirati svoju ili kreativnost vaše prijateljice freelancerice. Riječ je o mišu MX Anywhere 3 koje možete upariti istom bojom, ili odabrati neku drugu kako biste uređenju radnog prostora dodali još jedan “chic faktor”.

Benefit ovoga miša je prvenstveno njegov ergonomski dizajn koji izgleda vrlo efektno, a tu je i laser koji raditi na svakoj podlozi – od radnoga stola do bakinog stolnjaka ili, pazite sad – stakla.

Miš Logitech MX Master 3

Osim njih, dio MX obitelji je i “mama” mini tipkovnice, MX Master Keys prilagođen za rad programera, kao i najnapredniji bežični miš MX Master 3, savršen za entuzijaste koji traže alternative za svoje standardne miševe i touchpade i koji ga često koriste. Pruža čak 20 % manje mišićnog naprezanja od uobičajenih miševa, a opremljen je kotačićem koji može preletiti 1000 linija u sekundi. I još je k tome gotovo bešuman!

Nadamo se da smo vam barem malo pomogli osmisliti efektan i koristan poklon za drage osobe – ili ukazali na to da su vama potrebni ovakvi poslovni kolege. Što god odabrali, nećete fulati.