Zalagasper (Zala Kralj i Gašper Šantl), najljupkiji duo moderne pop glazbe, osvojio je milijunsku publiku electro-pop baladom „Sebi“, kojom su 2019. godine nastupili na natjecanju za pjesmu Eurovizije

Nakon zapaženih singlova koji su uslijedili, talentirani glazbenici objavili su prvijenac „4“. Hrvatskoj publici album je dostupan u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu te kao dvostruki vinil. Sve možete pronaći na ovom linku

Album „4“ sastoji se od pjesama na slovenskom i engleskom jeziku te je kombinacija ranije objavljenih singlova i potpuno novih pjesama. Jedna od takvih je i sanjiva pop-uspavanka „Box“, s kojom se zalagasper pomalo odmiču od zvuka na koji su nas do sada navikli, a za koju će 21. veljače biti objavljen i prateći videspot, a do tada je možemo slušati u sklopu albuma.

 

Podsjećamo, Zala i Gašper svoj su prvi singl „Valovi“ objavili 2017. godine. Pjesma je ubrzo postala iznimno popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji, a nagrađena je i cijenjenim slovenskim priznanjem „Zlata piščal“ u kategoriji „Best Song of 2017“. Nakon nastupa na Euroviziji i objavljivanja EP izdanja „Štiri“, zajedničku glazbenu priču nastavili su pjesmom „come to me“, njihovim prvim singlom na engleskom jeziku.

Do sada su ostvarili nekoliko zamijećenih nastupa pred europskom publikom, sudjelujući na showcase festivalima Moscow Music Week (Rusija), Waves Vienna (Austrija) i Eurosonic Noorderslag (Nizozemska). Osim glazbenom dijelu, talentirani duo veliku pažnju daje i vizualnoj estetici. To je vidljivo i u njihovim spotovima, koji su na YouTubeu skupili više od četiri milijuna pregleda, kao i pomno njegovanom Instagram profilu, gdje bilježe brojku od gotovo 50.000 pratitelja.

Album „4“ dostupan je digitalno te na dvostrukom vinilu, a uživo će premijerno biti predstavljen 27. veljače u ljubljanskom Kinu Šiška.

Fotografija: Lana Špiler