Znate onaj osjećaj kada dođete u kafić, naručite kavicu i ne očekujete baš ništa drugo osim ugodnog doživljaja ispijanja te kavice. A onda vas iznenadi lijepi primjerak šalice i tanjurića i odmah poželite saznati više o tom porculanskom komadiću sreće.

Iako ne želimo promovirati ideju kako je pojavnost bitna, kada se radi o malim dnevnim ritualima, gušt je uživati u finim detaljima.

Priča o Rendesu započela je kao ideja o razvoju proizvoda u suradnji s drugim hrvatskim proizvođačima. Naš najvažniji dugogodišnji partner je Inker, odnosno današnji Inkerpor – tvornica porculanskih proizvoda iz Zaprešića. Ideja nam se javila spontano, Bruno je cijeli život vezan uz proizvodnju i prodaju porculanskih šalica i tanjura preko mame, koja je više od 40 godina, sve do mirovine, radila u Inkeru iz Zaprešića, današnjem Inkerporu d.o.o.. Još kao dječak bio je upoznat s kvalitetom njihovih porculanskih proizvoda, mogućnostima dekoriranja i, što je najvažnije, ljudima koji tamo rade. Oni su nam postali u podjednakoj mjeri prijatelji, kao i poslovni partneri” govore mi Bruno i Milica, mladi i kreativni poduzetnici koji su pokrenuli malu revoluciju šarenih porculanskih šalica.

Njihovi proizvodi nose isključivo hrvatski potpis, nastali su u suradnji s različitim kreativcima i umjetnicima, a uspjeli su ih distribuirati brojnim hrvatskim šarmantnim kafićima koji su zaključili da žele svojim gostim pružiti jedinstveno iskustvo serviranja.

Brend je dobio ime Rendes jer je rendes zapravo stari zagrebački naziv za spoj ili čvenk. Budući da smo mi konstantno na spoju s našim partnerima, jednostavno smo se nazvali Rendes! Kod Rendes-a najviše volimo tu slobodu, mogućnost kreativnog izražavanja i nove vještine koje se stječu kroz poduzetništvo. U ovo smo skočili ‘na glavu’, samo sa željom za radom i idejama za budućnost. Ubrzo smo stvorili liniju proizvoda Rainbow, zaigranih setova šalica za kavu. One su ubrzo postale hit, a na društvenim mrežama i u pokojem mediju pojavile su se prve priče o nama, koje su nam pomogle da biznis zakotrljamo još i brže i bolje! Naše šalice zaista su posebne jer su hrvatski porculanski proizvod te su ručno oslikane pa svaka šalica predstavlja unikat. I to je upravo ono za što se zalažemo – vjerujemo u kvalitetu naših umjetnika te im pomažemo prenijeti poruku njihovog rada kroz jednu od najvećih rituala današnjice – ispijanja kave ili čaja.

Nakon kolekcije Rainbow, asortiman su upotpunili s nečim drugačijim – a to su linije Night Sky i Caffeine Molecule. Night Sky je prikaz zaigranog noćnog neba na dubokoj plavoj boji šalice. S druge strane, sa šalicom molekule kofeina ciljali smo na one koji uče “noć prije” ispita, te na sve ljubitelje kave koji će u ovoj šalici pronaći izvor energije i ustrajnosti. Također, posljednju kolekciju šalica oslikao je umjetnik Boris Bare tako da sada možete ispijati kavicu s dozom street arta.

Sve novosti te kako do svog primjerka potražite na njihovom webu te društvenim mrežama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rendes (@rendes___)