U posljednje vrijeme primjećujemo sve veći broj kreativnih radionica koje se organiziraju i moramo priznati da nas ovaj trend – ili bolje rečeno pokret – uistinu veseli, pogotovo nakon nekoliko godina pandemije u kojima nismo imali priliku educiranja i kreativnog razvoja u grupi ljudi. Danas vam želimo predstaviti jednu predivnu radionicu koja će se idućeg proljeća održati u Istri, a na kojoj su snage udružile svoje poznate domaće kreativke, Lidija Tomas Matijević i Marina Ćosić.

Lifestyle Portfolio Class je dvodnevna radionica fotografije i stylinga te poslovnog coachinga na prekrasnoj lokaciji u Istri, koja će se održati 5. i 6. svibnja 2023. godine. Za mjesto održavanja odabrana je pitoreskna Villa Angelo u Motovunu, koja je sama po sebi izuzetno inspirativna.

“Radionica je namijenjena profesionalnim i amaterskim fotografima koji su spremni za sljedeći korak u svojoj karijeri. Ako ste spremni za ono o čemu ste do sada samo sanjali i tiho priželjkivali jednom u budućnosti i želite pokrenuti novi ili podići postojeći posao na novu razinu, ovo je (onako skromno) upravo ono što ste čekali. Pod vodstvom i mentorstvom Marine i mene imat ćete priliku nadograditi i poboljšati svoj fotografski portfolio kako biste se fotografijom počeli baviti profesionalno, okrenuli novi list i privukli klijente s kakvima želite raditi”, otkriva nam o radionici Lidija.

Prvog dana održavanja, 5. svibnja, obrađene će biti teme moodboarda i podizanja kvalitete fotografije. Cilj predavanja i radionice je osposobiti polaznike za dublji pristup radu i vježbanje kreativnosti. Što je storytelling, kako se primjenjuje u fotografiji, kako se priča priča kroz fotografiju, kako pristupiti fotografiranju projekta kako bi dobili vizualnu priču… Praktičan rad uključivat će fotografiranje profesionalno stiliziranih scena, a na to će se nadovezati business coaching na temu kako voditi mindfull biznis.

Drugog dana održavanja, 6. svibnja, na rasporedu je stiliziranje i fotografiranje te primjenjivanje naučenih znanja. Radit će se u grupama uz mentorstvo i vodstvo Lidije i Marine. Zatim slijedi travel lifestyle fotografija i obilazak Motovuna. Tu je i predavanje o kreiranju vlastitog portfolia, uz savjete kako prezentirati svoj stil i svoj senzibilitet, privući klijente i projekte na kojima želite raditi, što je bitno kod izrade portfolia… Coaching dio radionice odgovorit će na pitanje kako stvoriti brend od svoga rada. Poslovni procesi, pristup, usluge i platforme koje se koriste. Kako ispričati priču o sebi.

“Mi smo spojile umove, srca i ideje i dat ćemo najbolje od sebe što imamo i što smo kroz godine izgradile kako bismo zajedno širili dobre vibre i stvarali jedan ljepši svijet”, za kraj nam je o ovoj posebnoj radionici otkrila Lidija Tomas Matijević.

Još više detalja o Lifestyle Portfolio Classu, sadržaju i cijenama, doznajte na linku.

Foto: Lifestyle Portfolio Class