Postoji li išta bolje od odmora koji nas istovremeno maksimalno opušta i pruža neko novo iskustvo? Ako je i vaš odgovor – ne, onda vjerujemo da će vam se jako svidjeti adrenalinska aktivnost koji smo za vas izdvojili. Naime, radi se o letu iznad švicarskih Alpi.

Švicarske Alpe su, bez razmišljanja, jedno od najznačajnijih i najpoznatijih planinskih područja u Europi. Smještene u samom srcu Švicarske, ove veličanstvene planine krase impresivni vrhovi i ledenjaci te slikovite doline ispunjene kristalno čistim jezerima. Svojom prirodnom ljepotom privlače planinare, skijaše i ostale turiste iz svih krajeva svijeta željne avanture i sinergije s prirodom.

Međutim, kao što smo spomenuli, ovaj put fokusirali smo se na nešto drukčiji odmor. U neposrednoj blizini švicarskog sela Grindelwald nalazi se Grindelwald-First, izletište koje nudi let iznad bajkovitih prirodnih ljepota. O čemu se točno radi?

Izletište nudi dvije opcije letenja – First Glider i First Flieger. First Glider uključuje letenje na konstrukciji koja je dizajnirana po uzoru na veličanstvenog orla, a sve skupa može primiti četiri letača koji su poredani jedan do drugog. Let kreće od Schreckfelda prema Firstu, a brzina doseže čak i više od 80 km/h, stoga možete dobiti dojam da je riječ o adrenalinskoj vožnji koja će vas obogatiti za jedno posve novo i drukčije iskustvo. Također, ovo je idealna opcija želite li isprobati nešto nesvakidašnje, ali u toj avanturi ne želite biti potpuno sami.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 시니플 (@siniple)

S druge strane, za one nešto odvažnije, postoji i opcija samostalnog leta. First Flieger nema oblik orla, već klasičnu sjedalicu i pomalo podsjeća na zipline. Spuštanje niz planinu na ovaj način, uz kratki početni starah, izmamit će vam osmijeh na lice i probuditi želju da se spustite još barem jednom.

Iako je letjeti iznad švicarskih Alpi predivno tijekom snježne sezone, jednako je posebno i kad se priroda zazeleni. Stoga, zanima li vas više informacija o Grindelwald-First izletištu, dobiti ih možete putem sljedećeg linka!

Foto: Instagram