Riječ je o predstavi koja je na sceni više od tri puna desetljeća!

Kultna predstava Ženski razgovori koja je nastala prema istoimenim tekstovima pisca, pjesnika i novinara Duška Radovića, a koju igraju legendarni srpski glumci Svetlana Ceca Bojković, Vesna Čipčić i Milan Mihailović, gostovat će 18. travnja u zagrebačkoj Vidri, 19. travnja u samoborskom Bunkeru i 21. travnja u splitskoj Lori.

“To uvijek ima svoju publiku, muško-ženski odnosi su tema koje je zaista za sva vremena, još pogotovo ako je duhovita. Svih ovih godina stasale su i nove generacije, ali ima dosta publike koja predstavu želi pogledati dva ili čak tri puta”, rekla je Svetlana Bojković, prisjetivši se početaka. “8. ožujka bilo je točno 39 godina od prve izvedbe. S nama je tada bila i pokojna Marina Koljubajeva, a ja sam išla pitati Duška Radovića koje su njegove potrebe za tantijemima, no nije htio ni čuti za to. Rekao je – samo vi, djeco, glumite. “

U pitanju je urnebesna komedija koja i nakon toliko godina na sceni i dalje puni dvorane i uspješno zabavlja publiku. Antologijske rečenice Duška Radovića, muški razgovori, ženski razgovori, šarmantan i zabavan igrokaz vrhunskih glumaca, dovodi do toga da publika uvijek nasmijana napusti dvoranu.

Dušan Radović u svojoj zbirci eseja s puno dobronamjerne (auto)ironije i prostodušnog humora tematizira razne stereotipe karakteristične za muško-ženske odnose. U vječnom sukobu s malograđanštinom i cenzurom, svojim se pisanjem uspio oduprijeti banalnosti i prostaštvu svake vrste bez uvrede i jala, bez mržnje i osvetoljubivosti.

“Igrati jednu predstavu 10 godina mnogo je, a preko 30 godina biti na sceni s istim partnerima, u istom komadu i kostimu, na granici je čuda! E, to se meni dogodilo s predstavom ‘Ženski razgovori’. Koliko zadovoljstva i radosti, interesantnih gradova, zemalja, ljudi i utisaka. Da sam poslije svake predstave napisala samo po jednu rečenicu, dobila bi se respektabilna knjiga, ali avaj… Publika nam se beskrajno radovala. Uživali smo i mi glumci i to istinski. Reakcije su bile gotovo kao na rock koncertima. Razgovor nakon predstave dirljiv. Samo trajanje od preko 30 godina potvrda je da smo odličan tim – dobitna kombinacija“, riječi su Vesne Čipčić kojima je opisala iskustvo izvođenja ovog komada na svom blogu.

Karte su dostupne u sustavu Mojekarte.hr te na Eventimu.

Tekst i fotografije: Promo