Smješten između magičnih planina i očaravajućih visokih stijena, Lauterbrunnen selo, to jest dolina, je jedna od najatraktivnijih lokacija u švicarskim Alpama.

Lauterbrunnen se nalazi u administrativnom okrugu Interlaken-Oberhasli u kantonu Bern u Švicarskoj. Općina se sastoji od ostalih sela Wengen, Mürren, Gimmelwald, Stechelberg i Isenfluh, kao i nekoliko drugih zaselaka. Netaknuto prirodno područje s čak 72 vodopada, lijepim dolinama i bujnim alpskim livadama, ima mnogo toga za ponuditi čak i najizbirljivijem putniku.

Iako bismo mi bili sasvim zadovoljni i samo dugim šetnjama kroz ovu čudesnu prirodu, nije viška spomenuti da je vrijeme u Lauterbrunnenu idealno za sve vrste aktivnosti. A kad smo već kod aktivnosti, kada je riječ o stvarima koje možete učiniti u Lauterbrunnenu, razmaženi ste izborom.

Postoji željeznička pruga koja povezuje Lauterbrunnen s Wengenom, gdje se možete opustiti i odmoriti na sunčanim terasama. Alternativno, posjetitelji mogu kušati užitke Mürrena ili posjetiti mirno selo Isenfluh. A za one koji vole biti aktivni, u regiji postoji više od 75 različitih pješačkih staza s različitim stupnjevima težine!

Zima sa sobom naravno donosi mnoge snježne zabave, pa tako i tu, s brojnim prilikama za sanjkanje, planinarenje i skijanje. Posjetitelji Lauterbrunnena mogu se koristiti planinskom željeznicom do odmarališta Wengen-Kleine Scheidegg i Mürren-Schilthorn. Staze za sanjkanje, skijaški spust i skijaško trčanje pružaju zabavu željnima uzbuđenja. No kao što smo rekli, nama je sasvim dostatno šetati ovom čarobnom dolinom koja kao da je izašla iz Tolkienova uma.