Ako je Hailey Bieber voljna zamijeniti svoj prepoznatljiv izgled “glazed donut skin” za drugačiju beauty poslasticu, onda znate da je to novi trend ljepote kojemu vrijedi dati pažnje i koji će mnogi poželjeti rekreirati. 

Radi se o novom beauty trendu “latte make up” koji je u biti upravo sve ono što bismo i pomislili kada čujemo riječ latte –  brončani make up look kreiran s nijansama smeđe. Tople boje kave istaknute su kremastim bronzerom, razmrljanom smeđom olovkom za oči i sočnim, ali neutralnim usnama. 

Upravo jer se latte šminka fokusira na nijanse smeđe i akt boje ovo je trend koji će pristajati svim tipovima kože. Oštri rubovi nestaju, a naglasak je na mladenačkoj koži, što ga čini posebno privlačnim za ljeto.

Kako rekreirati ovaj look?

Make up artist Tobi Henney naglasio je da se latte šminka više ne odnosi na boje koje koristite na obrazima, usnama i očima, stoga se nemojte previše opterećivati puderom.

“Nanesite bronzer na sva područja gdje bi vam sunce prirodno padalo – obraze, hrbat nosa, čelo i dekolte”, dodaje Henney. 

Nakon toga, kaže da je najbolje nanijeti sloj rumenila, no izbjegavajte tradicionalne ružičaste tonove kojima biste inače mogli težiti i odaberite boju koja je više nude, sa smeđim, maslinastim, žutim ili žutim tonovima.

Što se tiče očiju, imate mogućnosti –  možete koristiti isti bronzer po cijelom kapku, usredotočujući se na rad prema pregibu kako biste stvorili dimenziju i definirali oblik oka. Za malo više glamura, eksperimentirajte s mješavinom smeđih i golih nijansi kako biste stvorili smokey eye; odaberite one s mat završetkom, zatim dodajte svjetliju, nude svjetlucavu boju u unutarnje kutove i ispod obrve.

@rachelrigler LATTE MAKEUP ✨☕️ cheers 🙂 #makeup #makeuptrends #beauty #lattemakeup #summermakeup #makeuphacks #greenscreen ♬ original sound – Rachel Rigler

 

Foto: Hailey Bieber, Taniellejaimua