Ovih je dana lansirana besplatna aplikacija Moje Sljeme koja bi trebala razveseliti sve ljubitelje Medvednice te one koji su spremni istražiti je

Aplikaciju Moje Sljeme Grad Zagreb je osmislio s ciljem približavanja prirodi, aktivnog odmora na otvorenom, povratka Zagrepčana na planinarske staze, obronke i vrhove Medvednice te poticanja zdravog načina življenja. Aplikacija omogućuje sigurno planinarenje i istraživanje Parka prirode Medvednica, zagrebačkog zelenog bisera kojega mnogi nazivaju i plućima Zagreba.

“U ovo doba pandemije koronavirusa od velike je važnosti podizanje imuniteta koji se, među ostalim, postiže upravo kretanjem i boravkom u prirodi. Navigacijom i ostalim funkcionalnostima Aplikacija daje osjećaj sigurnosti neiskusnim planinarima te popularizira hodanje u prirodi, a u konačnici, također na tragu zdravog življenja, za očekivati je i manji broj automobila na Sljemenu” poručili su ovim putem u obraćanju javnosti.

Funkcionalnosti apliakcije uključuju navigaciju, popis staza, popis domova i drugih odredišta kao što su izvori, špilje i sakralni objekti, opisi, galerije slika, vremenska prognoza…a svidjet će se svima koji često planinare ili se tek spremaju u te pothvate.

Aplikacija za iOS sustav je dostupna ovdje te za Android ovdje.