Čini nam se da kvizaška scena nikad nije bila popularnija kao proteklih godina. Prije korone je doživjela takav boom da su se kvizovi igrali svaki dan u tjednu, od raznih kvartovskih kafića do većih organiziranih turnira.  Kad je došla korona, prebacili su se bili čak online. A gdje se sada igraju i gdje svratiti s društvom, čeka vas u nastavku. Ako smo neke od vas slučajno uključili, javite nam se u komentarima ili mailom!

Da ne duljimo jer niste ovdje čitati naš uvod već potražiti listu kvizaških večeri. Bilo da se radi o manjim kvartovskim caffe-barovima i pubovima do nekih kvizova s određenim renomeom i lijepim nagradama, pronađite našu listu u nastavku! Samo svakako prije posjećivanja, pogledajte na linku uvjete prijave i detalje održavanja jer se ne znaju mijenjati iz tjedna u tjedan!

PONEDJELJAK – tematski kviz u Vintageu

Savska 160

Ponedjeljkom u 20 sati izmjenjuju se filmski i glazbeni kvizovi u Vintageu.

PONEDJELJAK – Animatori Sivih Stanica

više lokacija

Animatori Sivih Stanica ponedjeljkom u 20 sati na tri lokacije u Zagrebu:

CASUAL MONDAY pub kviz @ Vetro bar & bites (Hektorovićeva 2)
SmartASS pub kviz @ Valentino caffe bar (Nehajska 6)
KVIZBURGER @ Burger&Beer Bar Mrav (Trnsko 25A)

PONEDJELJAK – Casper pub kviz

Trakošćanska 3

Svakog ponedjeljka od 20 sati u zagrebačkom caffe baru Casper na Trešnjevci uživajte u dva sata pub kviza. Ekipe od najviše pet članova u tri kruga ABC pitalica, asocijacija, rizik-pitanja o svemu i svačemu bore se za nagrade. Kvizmajstor je Mimo Barbir.

PONEDJELJAK – D Kviz

Bosutska 31

Caffe bar D na Trnju, ponedjeljkom u 20 sati sportski kviz, a srijedom u isto vrijeme kviz općeg znanja.  Kvizmajstor Luka Deranja navodi ključne stvari:
– skupi ekipu do 4 igrača i prijavi se porukom putem službene FB ili IG stranice
– dođi malo ranije kako bi zauzeo stol koji ti se najviše sviđa
– kotizacija  10 kn

PONEDJELJAK – Kviz znanja i neznanja by Milan Fošner

Teslina 7

Kviz znanja i neznanja by Milan Fošner, kreće od 6. veljače, ponedjeljkom u 19 sati. Kviz postoji od proljeća 2009. i iako je promijenio nekoliko lokacija, spada među najdugovječnije u Hrvatskoj. Igra 15-ak ekipa po 5 igrača. Sve informacije pratite na njihovom FB profilu.

PON, UTO – Quiz Lab

Paromlinska 47

Quiz Lab održava kvizove na dvije lokacije. Ponedjeljkom u 20 sati igra se kviz općeg znanja u caffe baru Meandris, Nehajska 18. Kriv je krenuo na jesen 2022. Kotizacija je 10 kn po igraču, a nagrade za sve ekipe osigurava vlasnik prostora.

Utorkom u 20.30 sati igra se kviz općeg znanja u rock klubu Route 66, Paromlinska 47. Kviz je ušao u 4. sezonu, igra se i liga. Kotizacije nema, a pobjednik kola osvaja nagradu u obliku hrane i pića. Kviz je općeg znanja, ali kroz njega se promovira rukometni klub Metalac Zagreb i rukomet kao igra, pa se često u kvizu skriva i poneko rukometno pitanje.

PONEDJELJAK – S3ing

Savska 150

Od jeseni 2022. S3ing pub kviz održava se u Bikers Beer Factoryu, ponedjeljkom u 20 sati. Kviz je opće tematike, sastoji se od 2 djela po 20 pitanja, te završnog dijela od 6 pitanja u kojemu bodovi mogu vrijediti dvostruko. Nagrade. Maksinalan broj igrača u ekipi je 5, a kotizacija je 15 kn po osobi.

PONEDJELJAK – Virage Pub Kviz

Šetalište 150. brigade HV br. 8

Virage Pub Kviz – ponedjeljkom u 20 sati u Španskom, opći kviz.

PONEDJELJAK – Inquizicija

Vivas Bar Peščenica, Trg Stjepana konzula 2

Inquizicija je klasičan pub kviz općeg znanja čiji se format sastoji od 3 kruga. U svakom krugu nalaze se različite kategorije pitanja (otvorena, asocijacija, klađenje, video pitanja…) Kviz je opuštenog karaktera i pitanja su uvijek raznovrsna. Svake sezone održava se i liga. Maksimalan broj članova u ekipi je četiri, a maksimalan broj ekipa je 24. Kotizacija je 15 kn po članu, a za ekipu od 4 člana kotizacija iznosi 50 kn.

U slučaju da je ponedjeljkom državni praznik, blagdan ili utakmica Hrvatske reprezentacije ili Dinama, kviz se prebacuje na utorak ili srijedu.

Prijave putem FB i instagrama.
FB link: www.facebook.com/pubquiz_inquizicija
IG link: www.instagram.com/inquizcija

PON, ČET – Dummy Berries Quiz

Koledinečka 1A

Dummy Berries Quiz može se odigrati na dvije lokacije u gradu – Zug Bar (Iblerov trg 8, ponedjeljkom u 21 sat) te caffe bar Charlie Chaplin (Koledinečka 1A, četvrtkom u 20:30 sati).

Za Zug ponedjeljkom zasad nisu potrebne prijave već je dovoljan nešto raniji dolazak da se osigura što bolje mjesto, kotizacija nema, a nagrade su u tekućem obliku i predviđene za konzumaciju na karaokama vikendom. Za Charlie Chaplin četvrtkom prijave su obavezne kako bi se osiguralo mjesto, nagrade su šarene, lude i nose se kući, a kotizacija također nema.

PON, SRI – Žabac pub kviz by Under Pressure

Jarunska ulica 5

Žabac pub kviz, Jarunska 5, ponedjeljkom u 20:30 sati i srijedom u 20:30 sati (igra se liga u dvije divizije – divizija Mirko Miočić i divizija Mladost). Liga ima 30-ak kola i trenutno se igra 3. sezona. Ekipe su od 2 do 5 članova.

UTORAK – Garden Brewery

Svaki utorak u 20 h, u Garden Brewery se održava kvizaška večer koja je sve popularnija. Kako i ne bi, kad super nagrade čekaju za neke od najboljih, ali i prezadnju ekipu! Više informacija i pravila sudjelovanja pratite na njihovoj Facebook stranici. 

UTORAK – Znak – Kviz u Vintage Industrial Baru

Savska cesta 160

Utorkom u 20:00 sati održava se kviz u Vintage Industrial Baru.  Ekipe imaju do četiri člana. Prijave su putem obrasca u FB eventu.

UTORAK – Ro & Do

Ilica 73/2

Ro & Do  kvizmaster Luka Hranjec svakog utorka u 20:30 sati donosi vam kvizove. Ekipe su 2-4 člana, kotizacija 10 kn po igraču.

UTORAK – Legenda

Prilaz Gjure Deželića 15

Legenda pubu kvizovi se igraju utorkom u 20 sati, osim kad Dinamo igra taj dan, tad se igra u ponedjeljak. Kvizmaster je također legenda – Krešimir Sučević Međeral. Ekipe su max 4 člana, a kotizacija 60 kn po ekipi.

UTORAK – Schlosser quiz

Ilica 16

Schlosser quiz nudi se na dvije lokacije u Centru: Out Garden, Ilica 16, utorkom u 20 sati i Bustan Bar, Varšavska 8, petkom u 19 sati. Na oba kviza ekipe su po 5 članova, a kotizacija 10 kn po igraču.

UTORAK I ČETVRTAK- Vrtuljak

Savska 76

Pub Quiz Vrtuljak održava se utorkom (opći) i četvrtkom u Teacher’s pubu na Savskoj 76.  Kvizmasteri su Valentino Kranjčec i tim.

UTORAK I ČETVRTAK – Najgori kviz

Najgori Kviz trenutno se održava utorkom u Trinity Experienceu (Kraljevićeva 28, Maksimir), i to u 20:30, te četvrtkom u CB Backstageu (Dalmatinska 5, centar) u 20:00. Često se održavaju i specijalna ili humanitarna izdanja u različitim zagrebačkim lokalima. Organizatori i sastavljači su Mauro Dropulić i Zrinka Perić.

SRIJEDA – Urbana kviz priča

Trg J. F. Kennedya 6b

Urbana kviz priča svake srijede u 20 sati u prosjeku ima 90 ekipa na paralelnom kvizu na 3 različite lokacije u Zagrebu.

Caffe Bar & Night Club Urban Zagreb, Trg J.F.Kennedya 6b
Excelente Bar, Višnjevac 3
Booze and Blues, Tkalčićeva 84

Kotizacija je 50 kn po ekipi.

SRIJEDA – Trivium kviz @ Inverno

Ulica grada Chicaga 18

Trivium kviz @ caffe bar Inverno, Ulica grada Chicaga 18, Borovje, srijedom u 20 sati. Kviz je krenuo u siječnju 2020. Sastoji se od tri različite runde pitanja iz svih sfera opće kulture. Ekipe se sastoje od 4 igrača, kotizacija iznosi 10 kn po članu ekipe. Petkom u 19.30 sati Trivium kviz održava se u Šorc baru, Ulica grada Vukovara 236E, Kruge.

ČETVRTAK – Kviz u Spunku

Hrvatske bratske zajednice b.b.

Kviz u Spunku je kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, svaki četvrtak u 20 sati je opći kviz, a igra se i liga. Povremeno srijedom su i tematski kvizovi (npr. Star Trek). Kotizacija je standardno 10 kn po glavi, glava je maksimalno pet u ekipi.

ČETVRTAK – Kalahari

Trg 101. brigade 2

Kalahari u Španskom spada u najstarije kvizove na zapadu grada. Trenutno se igra opći kviz četvrtkom, ali i sportski ponedjeljkom, oba u 20 sati. Primaju max 5 igrača po ekipi, nagrađuju 4 ekipe, a kotizacija je 15 kn po igraču.

ČETVRTAK – Aviator

Drenovačka 2a

Aviator baru četvrtkom u 20 sati možete odigrati razne tematske kvizove, kao npr. Putujemo Hrvatskom, Alan Ford, Cro Dance itd. U ekipi može biti max 5 članova, a kotizacija je 15 kn po igraču.

ČETVRTAK – Egopedia

Veslačka 17

Egopedia je kviz općeg znanja u Egoist baru, četvrtkom u 20 sati.

PETAK – JFK Kviz

Gundulićeva 34

Grey pub kviz by JFK Kviz, petkom u 20 sati. Pub kviz u samom centru grada, pitanja iz svih mogućih područja i dosega ljudskog i neljudskog znanja. Ekipa mora imati 3-5 članova, a kotizacija je 10 kuna po igraču.

SUBOTA – Kviz subotom u Tik Taku

Ulica grada Vukovara 20

Caffe bar Tik Tak, subotom u 20 sati. Ekipe su do 4 člana. Prijave su isključivo preko obrasca koji se nalazi na FB eventu.

SKORO SVAKI DAN – Samo Jedan

Mošćenička 1

Samo Jedan pub kvizovi održavaju se u caffe baru Cherry tree koji je u sklopu Gradskog kazališta Trešnja. Primarno su tematski kvizovi uz par kvizova općega znanja. Svakim nastupom osvajate bodove za Ligu (2 sezone – proljetno/ljetna i jesensko/zimska) kako biste mogli postati prvaci.

SKORO SVAKI DAN – Vortex Quiz Factory

Banjolska 24

Vortex Quiz Factory proizvodi kvizove koji se trenutno (listopad 2022.) mogu igrati na 6 lokacija u gradu:

PONEDJELJAK – Impresso, Siget
SRIJEDA – Varadero, Trešnjevka
ČETVRTAK – Harat’s, Kaptol
PETAK – Va Bene, Dubrava
NEDJELJA – Out Garden, Centar i Allegri, Malešnica

Svi kvizovi počinju u 20 sati, uglavnom se igraju lige. Za sve dodatne informacije, pratite Facebook stranicu.

SKORO SVAKI DAN – Kvizilijada

Selska 153

Kvizilijada proizvodi kvizove (i radi odlične teambuildinge za firme po dogovoru!) koji se trenutno mogu igrati na 6 lokacija u gradu:

PONEDJELJAK – Varadero – tematski
UTORAK – Žiraffa, Jurišićeva – opći
SRIJEDA – Peppers bar
ČETVRTAK – Žiraffa, Jurišićeva – opći
NEDJELJA – Royal pub, Trešnjevka – opći

NEDJELJA – Pub kviz u Dvorištu

Lošinjska ulica 28

Pub kviz u Dvorištu, nedjeljom u 19 sati na Remizi, u caffe baru Dvorište. Kviz općekulturne tematike u 3 kruga pitanja i nekoliko raznih kvizaških kategorija koje ukupno mogu donijeti 55 bodova. Igra se liga, a kapacitet je 20 peteročlanih ekipa.

KRiP kviz u Crnom mačku

Mesnička ulica 12

KRip kviz, Crni Mačak, srijedom u 20 sati, ali ponekad je i neki drugi dan u tjednu. Kotizacija je 20 kuna po igraču. Pratiite njihovu stranicu za sve kvizove i njihove adrese

NEDJELJA – Savski mozak: Pub-kviz u Feraxu

Cvjetna cesta 15

Pub kviz Savski mozak, igra se u Feraxu pokraj studentskog doma Cvjetno naselje, nedjeljom u 20 sati. Max 5 igrača u ekipi.

NEDJELJA – Amarena pub kviz

Simona Gregorčiča 8

Nedjeljom u 19 sati možete zaigrati Amarena pub kviz na Črnomercu. Kvizmajstor je Mimo Barbir.

Rock kviz Hard Place

Hrvatske bratske zajednice 4

Rock kviz Hard Place, Hrvatske bratske zajednice 4, jednom mjesečno (obično srijeda) u 20 sati. Igra 10-15 ekipa po 5 igrača. Participacije nema. Kvizmajstor je Igor Gabor, jedan od HRT-ovih urednika za kvizaška pitanja.