Poznata food blogerica, Edita Šimić iz Kuživancije, čije recepte možete pratiti i na njenim Instagram live storyjima, otkrila nam je svoj omiljeni recept za kruh.

Iako živi u Berlinu Editu itekako prati puno njenih fanova u Hrvatskoj. U posljednje vrijeme Edita ih sve oduševljava svojim live kuhanjima na Instagramu, a kontaktirali smo je da na predloži recept koji ovih dana možete uživati radeći kod kuće. Naravno, kruh se namentuo kao prva ideja jer uz ovoliko vremena – zar nije najlogičnije iprobati ispeći upravo njega? Trajat će vam danima i imat ćete super dodatak za doručke i večere.

Edita nam je tako predložila upravo svoje ‘čudo od kruha’, jedan od njenih najpopularnijih recepata na blogu Kuživancija, a radi se ovako:

Sastojci:

150 g zobenih pahuljica

70 g prosenih pahuljica (izgledaju isto kao zobena kaša, samo su od prosa)

80 g chia sjemenki

10 g psilijum ljuskica

100 g lanenih sjemenki (usitnjenih)

60 g sjemenki suncokreta

60 g bučinih sjemenki

60 g sjemenki sezama

1 žličica himalajske soli

600 – 800 ml mlake vode

(kašu prosa možete zamijeniti zobenom kašom, a omjerom sjemenki se možete poigrati)

Sjemenke suncokreta i bučine sjemenke lagano tostirajte, nemojte da vam zagore, želimo im samo malo intenzivirati okus. Zobene pahuljice nisam dodatno usitnjavala jer sam kupila male, ako imate velike, samo ih dodatno usitnite u blenderu, ali nemojte da od njih napravite brašno. Sve sastojke pomiješajte te dodajte 600 ml prokuhane, ali mlake vode. Vidjet ćete koliko će vam smjesa upiti, ako ne bude dovoljno tekućine da smjesa postane kompaktna, dodajte još malo vode. Ostavite smjesu 30-ak minuta da odstoji. Zatim je mokrim rukama utisnite u kalup za kruh ( 24 cm x 10 cm). Kalup za kruh prethodno obložite papirom za pečenje.

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva (bez ventilacije) te kruh pecite 60 – 80 minuta. Nakon pečenja ga odmah izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi. Uživajte!

Foto: kuzivancija.com