Već smo vam napravili mali presjek fantastičnih kupaćih kostima koje smo pronašli kod domaćih kreativaca, a sad nas je osvojila mala kolekcija kukičanih i pletenih kupaćih kostima Nataše Mihaljčišin koja priziva arhetipske osjećaje i slike što su, u našim snovima i čežnji, pridružene ljetovanju

Ljetovanje iz snova je utopijska vizija sretnog vremena omeđenog privremenim trajanjem, a koje se zbog toga pomno planira, locira, njeguje i štuje. Metaforički gledano ljetovanje predstavlja duboki unutarnji poriv za radošću i bezbrižnošću najbliži romantiziranim uspomenama i vizijama sretnog djetinjstva. 

Nataša Mihaljčišin kupaći kostimiNataša Mihaljčišin kupaći kostimi

Svaki povratak u ljetnu oazu radosti i čulne zanesenosti omekšava tvrdoću praktične realnosti. Intimna nadgradnja naših snoviđenja oduzima joj eksluzivnu prisutnost vidljivu u kolopletu društveno političkih pravila, granica i konvencija. U snovima ostvarujemo prostor slobode sličan procesu kreacije nadrealnog kojeg su, ovom prilikom, podcrtali i oblikovali intervencijama u nerealnoj realnosti modne fotografije. 

Nataša Mihaljčišin kupaći kostimi Nataša Mihaljčišin kupaći kostimi Nataša Mihaljčišin kupaći kostimi

Riječ je o jednom radosnom i stiliziranom stripu u kojem mlada junakinja sanja o najljepšem i najuzbudljivijem ljetovanju: ljetovanju iz snova. 

Nataša Mihaljčišin kupaći kostimi Nataša Mihaljčišin kupaći kostimi Nataša Mihaljčišin kupaći kostimi Nataša Mihaljčišin kupaći kostimi

Modeli su definitivno posebni i jedinstveni na tržištu, a Nataša Mihaljčišin ponovno se nadmašila. 

Nataša Mihaljčišin kupaći kostimi Nataša Mihaljčišin kupaći kostimi

Kolekcija je snimljena u svibnju 2022. u prostoru studija Flomaster.

Nataša Mihaljčišin kupaći kostimi Nataša Mihaljčišin kupaći kostimi Nataša Mihaljčišin kupaći kostimi

Fotografija: Sara B. Moritz

Ilustracija i oblikovanje diptiha: Klasja Habjan

Kosa: Milena Maršić, Salon Glamour

Šminka: Saša Joković

Stilistica: Ana Nikačević

Asistentica stilistice: Nela Kliček

Model: Eva Ljubić