Od kada se otvorio, KunstTeatar sa svojim predstavama ne prestaje oduševljavati. Tako u novu sezonu ulazi s predstavom – “Granatiranje”, režiserke Judite Gamulin. 

Predstava je nastala po istoimenom tekstu Dine Pešuta koja će se ovog vikenda održati u KunstTeatru na Trešnjevci, u nedjelju 25. rujna 2022. u 20 sati, na adresi Dubovačka 1.

Granatiranje

Radi se o ispovjednoj, poetskoj, postdramskoj metadrami koja prati dvije paralelne ispovjedne priče o ljubavnoj žudnji i strasti, o iluzijama i snovima, o potrazi za smislom u kontekstu svijeta i prostora gdje je rat postao fetiš senzacija i neminovna ljudska potreba za autodestrukcijom.

Kritičar Goran Terzić je istaknuo – “Što se tiče “Granatiranja”, redateljica Judita Gamulin i autor teksta Dino Pešut uspješno su se poigrali Pešutovim intimnim pogledima na rat i njegove posljedice, a u sredinu ugradili čak netipičnu gay priču. U jednom intervjuu, Gamulin je istaknula da Dino Pešut scenarijem propitkuje što znači biti balkanski pisac, gay pisac i hrvatski pisac u razdoblju nakon Domovinskog rata. Prema tome, svi elementi osobno važni autoru smješteni su u metadramu koja stremi definiranju smisla života u svijetu koji naginje autodestrukciji.” Nama više nego dovoljno za odlazak u kazalište na Trešnjevku! Zapravo, jedva čekamo!

Fotografije: Karla Jurić