KunstTeatar je sada već dobro poznato kazalište na zagrebačkoj Trešnjevci, a koje svojim repertoarom uglavnom privlači mlađu publiku, ili barem onu koja se tako osjeća. Uz svako kazalište treba stajati i dobar kafić, mjesto susreta, polemika i druženja. Zato je tu KunstCaffe

No, baš uz kazalište KunstTeatar je tijekom pandemije prestao raditi kafić i osjetila se praznina. Jer, budimo realni, što se radi prije i/ili poslije predstave – ide se na piće, posebno ako ste u žaru rasprave oko predstave, teksta, režije, glume, cjelokupnog dojma koji je na vas ostavila. Nema boljeg, nego takve rasprave voditi u prostoru dobre glazbene pozadine, dima i kratkih (ajde, i dugih) pića.

Negdje u istom trenutku prestanka rada kafića uz KunstTeatar je kreativac, glazbenik Alen Marin počeo izrađivati jako zanimljive i privlačne lampe, a nakon njih je krenuo u daljnje otkrivanje svojeg kreativnog izražavanja. Tako je on “zagazio” u sferu unutrašnjeg uređenja i uredio prostor u svom stilu, u kojem su i njegove lampe, upravo one koje i krase prostor, sada već poznatog pod nazivom – KunstCaffee.

Alen je svjestan potrebe takvog mjesta okupljanja, druženja, dogovaranja suradnji i sjecišta puteva publike, kazalištaraca i svih onih koji gravitiraju takvim mjestima, a da nisu nužno vezani uz kazalište kao profesiju. Prije nego je otvorio KunstCaffee ovdje je bio uhodan kafić na koji je i kvart navikao. Uz podršku supruge Gorane, kao tim su kreirali ovo novo mjesto zbog kojeg će mnogi dolaziti na Trešnjevku. Projekt KunstCaffea potpisuju Gorana i Alen Marin, no to je isto tako prostor u kojemu i oni sami rado borave.

KunstCaffee uz KunstTeatar donosi još jednu manju scenu za popratne kulturne sadržaje, čiji program možete saznati ako zapratite Facebook stranicu. Od svirki pa do književnih večeri, dobra doza kulture i zabave tu vas čeka.

Fotografije: Sanjin Kaštelan