Bez majoneze nema sendviča, a bez margarina prhkih kolača – na današnji dan 1916. godine osnovana je Prva tvornica ulja, današnja Zvijezda

Zvijezda ove godine u rujnu slavi 105. godina svog prvog proizvoda –  suncokretovog ulja – od kojeg je uz podršku vjernih potrošača, kroz godine razvijen cijeli portfelj proizvoda vrhunske kvalitete – od majoneze bez koje sendvič ne možemo ni zamisliti, stolnog za slatke prhke kolače pa sve do Marga.

“Puno toga promijenilo se otkako je na suncokretovom ulju iz Zvijezde pripremljen prvi obiteljski ručak, no okupljanje uz dobru hranu i društvo i dalje je važan dio naše svakodnevice. Drago nam je da i nakon 105 godina Zvijezda i dalje uspijeva pratiti svoje potrošače bez obzira u kojem se smjeru mijenjaju njihove potrebe i što kvalitetan i moderan proizvod dobrog okusa nikad neće izaći iz mode”, rekla je Jasna Pulić direktorica marketinga i razvoja Zvijezde, dodajući kako rad s brendovima koji su tržišni lideri pruža kontinuiranu mogućnost da razvijaš, kreiraš, inoviraš i educiraš.

Jasna Pulić

Poduprta vrijednostima koje su temeljene na tradiciji, izvrsnosti i inovativnosti, nekadašnja Prva tvornica ulja, a današnja Zvijezda, od samih je početaka postavljala standarde u svom proizvodnom segmentu, predstavljajući 1916. godine domaćem tržištu ulje, zatim 1956. margarin i već 1959. prvu majonezu. Svi ti proizvodi, iza kojih stoji dugogodišnja tradicija, već su godinama prepoznati kao prvi izbor potrošača u svojim kategorijama, što potvrđuju i istraživanja BrandScorea.

Čak i nakon 105 godina, Zvijezda ne prestaje diktirati trendove. Tako je ove godine, u suradnji s PIK Vrbovcem, predstavljena prva hrvatska linija plant based proizvoda – Planet of plants.

“Inovacija i odgovor na potrebe naših potrošača utkani su u povijest Zvijezde. Drago nam je da potrošači to prepoznaju i što nam dobri rezultati otvaraju vrata za partnerstva koja imamo s Udrugom Zagreb za sindrom Down i Udrugom slijepih Zagreb te ćemo u tom smjeru i nastaviti vraćati svoj doprinos zajednici”, nastavila je svoju izjavu Jasna Pulić.

Osim uvođenja novih proizvoda pod Zvijezdinim brendom, poput delikates majoneze s dodatkom tamnog piva koja je bila traženi proizvod na policama ovog ljeta, i namaza Butissimo koji je predstavljen prošle godine, Zvijezda je ove godine razvila cijelu novu liniju proizvoda, u suradnji s PIK Vrbovcem – Planet of plants – koja predstavlja prvu hrvatsku inovativnu plant-based liniju od sedam proizvoda od kojih niti jedan ne sadržava jaja, gluten i soju, a zbog čega su pogodni i za vegane i vegetarijance, kao i za fleksitarijance.