Uskršnji vikend nam je stigao, a ako još uvijek niste stigli pripremiti pincu ili poneku slasticu, donosimo vam jednostavan recept za preukusan kuglof s višnjama, koji je kao stvoren za blagdanski stol.

Mile Butorac, poznat kao Hungry Mile, na svom Instagram profilu podijelio je što je sve potrebno kako biste ovih blagdana uživali u neodoljivom mirisu kuglofa. Stoga, provjerite nedostaje li vam koji sastojak u kuhinji, brzinski ga nabavite i bacite se na pripremu slasne delicije!

Sastojci:

  • 230 g maslaca sobne temperature (+ malo za premazati kalup)
  • 160 g šećera
  • 4 jaja
  • 1 vrećica burbon vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • korica limuna i naranče
  • 400 g brašna (+ malo brašna za kalup)
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 250 ml tekućeg jogurta
  • 1 teglica kompota od višnje

Priprema:

Prvi korak je zagrijati pećnicu na 180 °C, a zatim kalup za kuglof premazati maslacem i posuti brašnom (rasporedite brašno po svim stijenkama kalupa i otresite višak).

Sljedeće što trebate napraviti jest razraditi maslac dok ne postane kremast i dodati šećer, burbon vanilin šećer i sol te miksati dok se sve ne poveže. Umiješajte korice voća pa dodajte jedno po jedno jaje i nakon svakog kratko miksajte.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo, a smjesi maslaca i jaja naizmjenično dodajite brašno i jogurt. Miksajte kratko između svakog dodavanja namirnica te na kraju špatulom umiješajte ocijeđene višnje. U pripremljen kalup ulijte smjesu za kuglof i pecite 50 minuta. U slučaju da radite mini verzije kuglofa, njih pecite 20 minuta. Stanje provjerite čačkalicom.

Ostavite da se hladi kako se pekao, a kad kalup bude mlak da ga možete držati rukama, kuglof preokrenite na tanjur i ostavite da se do kraja ohladi. Kuglof možete ukrastiti kako god želite, a Mile je odabrao klasičnu royal icing glazuru od bjelanjaka i šećera u prahu s malo limunovog soka obojenog sokom od višnje.

Dobar tek!

Foto: Mile Butorac/Privatni album