Udruga B.a.B.e. pokrenula je kreativnu online kampanju u suradnji s mladom dizajnericom Petrom Salarić

Međunarodni dan borbe protiv rodno uvjetovanog nasilja, koji se obilježava na današnji dan, 25. studenog, idealna je prilika za aktivno promišljanje rodne ravnopravnosti i podizanje svijesti o problemima diskriminacije i rodno uvjetovanog nasilja.

Udruga B.a.B.e.  je povodom toga pokrenula kreativnu online kampanju razvijenu u suradnji s mladom dizajnericom Petrom Salarićzaslužnom za cjelokupnu ideju ove inicijative.

“Cijela ideja bila je preuzeti situacije iz svakodnevice te ih ukomponirati sa šaljivim ilustracijama. Uloga ilustracije jest da privuče pažnju i na kraju stvori dozu nelagode (jer su ove stvari istinite i sveprisutne) te potakne ljude na razmišljanje.”

Cilj kampanje je osvješćivanje i informiranje javnosti o temama diskriminacije, seksualnog i emocionalnog zlostavljanja. Udruga B.a.B.e. pružila je stručnu podršku u razvoju kampanje. Predstavljanjem koncepata važnih za razumijevanje različitih oblika diskriminacije i zlostavljanja te pružanjem informacija o zakonskim odredbama, nastoje potaknuti povećanje svijesti o navedenoj problematici i doprinijeti smanjenju rodno uvjetovanog nasilja. Vizuali će biti objavljivani svakodnevno na društvenim mrežama Facebook Instagram tijekom 16 dana aktivizma. Više Petrinih radova možete vidjeti ovdje.

 

Ilustracija: B.a.B.e