Prosinac je vrijeme lijepih želja i gesti, zar ne? Nakon što smo vam predložili kupovinu genijalnog ONI kalendara kojim donirate onim potrebitima i dali još par ideja kako ovaj mjesec napraviti nekoliko lijepih stvari, informiramo vas o još jednom lijepom projektu. Korisna kupovina je dobrotvorna akcija u kojoj Korica sve do 24. prosinca odvaja 1 kn od svakog prodanog baguetta za Zakladu solidarna. Kako je 24. studenog Korici bio 5. rođendan, isto će proslaviti i darivanjem 20 poklon-bonova od 200 kn putem svog Instagram profila!

Prva zagrebačka majstorska pekara Korica već pet godina osvaja ljubitelje pravog kruha. Croissanti laminirani maslacem s bademima, cimet rolice i cruffini s različitim punjenjima samo su neki od slatkih bestsellera s police. Svi se proizvodi rade ručno, tradicionalnim i autentičnim metodama pripreme, uz korištenje kulture divljeg kvasca starije od 40 godina. Kako bi osigurali bogatstvo okusa i teksture, tijesto prije pečenja provodi i do 48 sati fermentirajući i razvijajući se. 

korica

Nakon prvog lokala u Preradovićevoj 39, otvorili su još dvije podružnice, u Martićevoj 19 (lipanj 2020.)  i Deželićevoj 36 (svibanj 2021.) i time postali prvi domaći artisan lanac. „Korica raste jer ima još puno toga za dati. Jedna mala promjena potiče drugu, više promjena osvježi ulicu, kvart, jednog dana i grad po grad. Kao delikatesni lanac svojom pojavom dižemo kvalitetu života u susjedstvu, možda kome otvorimo i novi horizont, a bude li sreće nekome možemo poslužiti i kao inspiracija za vlastitu promjenu“ kaže nam vlasnica.

korica

Uz to što sama raste, Korica pomaže i drugima da rastu kroz Korisnu kupovinu, dobrotvornu akciju kreiranu u suradnji s Djelovanjem. U predblagdanskom razdoblju donira 1kn od svakog kupljenog baguettea u dobrotvorne svrhe, a ovim konceptom pruža priliku i svima vama da se uključite. Prve godine prikupljeno je 10,000kn za Udrugu Krijesnica, a prošle 12,000kn za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra. 

korica

„Treću po redu Korisnu kupovinu organiziramo za Zakladu Solidana, zakladu za ljudska prava i solidarnost. O namjeni sredstava ćemo otkriti više kroz nadolazeći period. Ovogodišnju Korisnu kupovinu spojili smo s petim rođendanom i uz koncept doniranja u dobrotvorne svrhe darujemo i naše kupce i pratitelje s 20 poklon bonova od 200kn.“

koricakorica 

Što dodati? Pridružite se slavlju pet godina ove lijepe i fine zagrebačke priče kroz plemenitu Korisnu kupovinu kojom će se slavljenički duh prenijeti dalje. I da, zapratite Koricu na Instagramu, ne želite propustiti niti jednu od 20 prilika za osvojiti poklon bon!