Konoba Mate je mala i intimna obiteljska konoba koja postoji od 2000. godine. Polako i s vremenom obitelj se širila i danas svaki član radi ono što voli i u čemu je najbolji.

Konoba Mate osim odličnih jela ima još jednu, likovnu atrakciju

Mirjana, mama familia, kuharica je stare škole, okuplja oko lonca i brine da gosti ne ostanu gladni. Mate, pater familia, poljoprivrednik u duši, čovjek prirode koji brine o svemu, o stoci na imanju i o tome da se svake godine vrhunski suše i pripremaju pršuti.

Biljana, koju često nazivaju mađioničarkom, prakticira čarolije po kuhinji sa slatkim poslasticama i desertima praćenim prirodnim okusima raznih aromatičnih biljaka. Zajednički uz kuhinjski štednjak, Mirjana i Biljana natjerat će vaša nepca da se prisjete bakine kuhinje, poslastice koja ne napušta sjećanje. Ana, djevojka au naturale farmer, često je u polju kako bi hrana koju jedete bila svježa i uzgojena isključivo na ekološki prihvatljiv način.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Konoba Mate (@konobamate)

Konoba Mate koristi sve što joj priroda daje, a pritom pazi da ne uzima previše i da uvijek nešto vrati. U najskrivenijoj i najzelenijoj uvali našeg otoka Korčule, u Pupnatskoj Luci, nalazi se ovo divno mjesto. Ove godine je Konoba Mate dobila još jednu Michelinovu preporuku, a nama možda još i draže, jedan od najljepših street art ukrasa na prozorima – umjetničke radove dida i bake koje potpisuje umjetnik Koraljko Greben.

Stvarno je doživljaj tamo jesti!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Konoba Mate (@konobamate)

Fotografije: Konoba Mate, Koraljko Greben