Jeste li već vidjeli ovu zanimljivu akciju?

Zagrebački potres prije nekoliko mjeseci dobro je prodrmao domove stanovnika Zagreba i okolice u rano i hladno proljetno jutro, a ništa bolje nisu prošli ni poslovni objekti. Pretpostavlja se da je iz centra Zagreba zbog posljedica potresa iselilo više od 20.000 ljudi, što onih koji su u centru živjeli, što onih koji su u njemu radili, a potres je svakako otežao ionako problematično poslovanje tijekom mjeseci karantene. 

To je najbolje poznato Hoću knjigu Megastoreu, kultnoj zagrebačkoj knjižari koja se na više od 700 kvadrata prostire u Bogovićevoj 7, a čiji je video rušenja knjiga i ostalog asortimana s polica pogledalo nekoliko tisuća ljudi. Knjižara se, srećom, vrlo brzo oporavila od šoka, kao i njeni djelatnici, koji su nekoliko dana kasnije vrijedno slali naručene knjige kako bi građani što prije došli do novog štiva i tako pobjegli od ružne svakodnevice.  

Ipak, neke od knjiga u potresu su ostale nepovratno oštećene, no Hoću knjigu nije ih otpisao tako lako, stoga je ovaj knjiški lanac osmislio Potresnu akciju, u kojoj možete kupiti oštećene knjige po sniženoj cijeni. Sva će se sredstva prikupljena tijekom akcije donirati Zakladi Solidarna i Fondu 5.5, koji pomažu obiteljima čiji su domovi najteže nastradali sada već povijesnog jutra 22.3. 

Svaka knjiga ima svoju priču, kroz koju možete saznati o kakvom se oštećenju točno radi, a svi su proizvodi fotografirani u knjižari Hoću knjigu Megastore u kojoj su i nastradali. Među njima se mogu naći Basne Jeana de La Fontainea, Hrvatska iz zraka našeg velikana Davora Rostuhara, Igra na danski način poznate danske autorice Iben Sandahl, no i kaleži iz Igre prijestolja, štapić iz Harryja Pottera te ukrasne čaše i šalice. 

Na Facebook stranici Hoću knjigu saznajte više o akciji, kupite knjigu po nižoj cijeni te svojom kupnjom pomozite onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.