Sve poklonike talentirane i duhovite umjetnice Tisje Kljaković Braić ovih je dana razveselila vijest kako će njezina debitantska knjiga “U malu je uša đava” postati animirani film.

Tisja je u svom prvijencu zabilježila priče iz djetinjstva provedenog s didom i babom u Splitu 80-ih čiju je atmosferu tih godina također sjajno dočarala. Animirani film će sufinancirati HAVC koji je odobrenje na natječaju objasnio riječima: Prema uspješnom autobiografskom romanu “U malu je uša đava” likovne umjetnice, a očito i vješte spisateljice, Tisje Kljaković Braić, adaptiran je scenarij i osmišljen duhovit i dijaloški razigrani film o odrastanju i spoznavanju svijeta i života. Glavni akteri priče su djevojčica Tisja i njen djed, a sve ono što se zbiva između jedne ljubavi i generacijskog jaza, ostavlja nas da i sami propitujemo svoje ljubavi, generacijske jazove, ali i sjećanja. Film nas u to svakako uvlači svojim narativom, vizualom, ritmom i humorom.

Skice za likove nacrtala je sama autorica knjige, a za razradu animacije zadužen je splitski animator i Tisjin kolega Veljko Popović. Crtani kreće s produkcijom u rujnu i bit će rađen u tehnici 2D animacije.

 

Foto: Profil/Tisja Kljaković Braić FB