(Guo Guangchang, predsjednik Fosun Internationala na Grand Opening of Atlantis 2018 /Getty Images)

U utorak je Fosun International objavio da preuzima njemački Tom Tailor, čime dodatno širi svoje carstvo u europskoj modi.
Dionice Tom Tailora porasle su za 14% od kada je objavljeno da je kineski Fosun otkupio novi dio dionica te je sada 35% vlasnik njemačkog Tom Tailora.
Fosun u svom portfoliju ima imena poput francuske kompanije Club Med, prošle godine je preuzela kontrolu i nad modnom kućom Lanvin, a posjeduje i austrijski brand donjeg rublja Wolford te talijanski Caruso koji je specijaliziran za muškarce.

View this post on Instagram

Spread some love 😍 #sayyestoyourself

A post shared by TOM TAILOR (@tomtailor_official) on

Dolaskom online trgovina, Tom Tailor se počinje boriti s manjom prodajom jer potrošači koji su do sada kupovali njihovu odjeću masovno prelaze na online trgovine koje nude jeftinije varijante i komoditet kupovine iz naslonjača.
Prošlog mjeseca je njemački proizvođač ženske odjeće Gerry Weber podnio zahtjev za bankrot nakon neuspjelih pregovora s financijskim partnerima. Glavni direktor Tom Tailora, Heiko Schaefer rekao je kako ‘sama činjenica da Fosun otkupljuje nove dionice Tailora, govori da smo na dobrom putu’.