Brend dizajnerice Cate Holstein, kojeg smo isprva otkrili kroz sad već kultni pleteni kompletić Katie Holmes, a zatim se zaljubili u odličan minimalistički i super cool dizajn, napokon je otvorio i dugočekivani flagship dućan. Kao i sve u vezi ove modne marke, i dućan je visokoestetitiran a svaki kutak promišljen do zadnjeg detalja.

 

Dizajnerica Cate je uređenje interijera povjerila suprugu, arhitektu Griffinu Frazenu, koji je ogroman prostor dućana ( cca 371 kvadratnih metara) uredio u industrijalističkome stilu- dominiraju sivkasti tonovi cementa, forme su zaobljene a odjeća razrijeđeno postavljena po vješalicama- jedna elegantna naborana haljina tu, jedan kulerski baloner zmijskog printa tamo. Boju u prostor unosi crvenkasto osvjetljenje u svlačionicama.

Ako to već nije dovoljno da poželimo odmah bukirati sljedeće putovanje u New York, tu su i drugi neočekivani detalji koji se provlače kroz dućan – u stražnjemu dijelu tako zasađeno je drvo, koje se iz kamenog podnožja uzdiže prema nebu, a osim muzike koja se proteže cijelom površinom, u pojedinim dijelovima dućana možete čuti i dodatne zvukove koji će pojačati dojam: poput cvrkuta ptica.

Dizajnerica je ovu lokaciju odabrala zbog sentimentalnih razloga: u blizini se nalazio njezin prvi modni studio, a privlačnost lokacije dodatno  je pojačala i prošlost ovoga kvarta – tu su se naime početkom dvadesetog stoljeća smjestile brojne tekstilne tvornice, da bi u tridesetim godinama bila centar proizvodnje zabranjenog „ bootleg“ alkohola za vrijeme tadašnje prohibicije.

Dizajnerica je tako dućan na ovoj lokaciji bogato prožetoj poviješću posvetila kreativnome duhu grada koji nikada ne spava.