Počela je još jedna sezona kestena kojoj ćemo teško odoljeti, bilo da prolazimo gradskim ulicama i lokalni nas kiosci mame mirisom pečenih kestena ili našu pažnju privlače slastičarnice s najboljim kesten pireom u gradu. U svakom slučaju, kralj jeseni ponovno je tu, a pojavljuje se i u jednom finom namazu domaćeg OPG-a, pod nazivom Kestenmaza

Kestenmazu proizvodi OPG Štenta, domaće gospodarstvo koje se nalazi u Parku prirode Žumberak i proizvodi zdravu hranu. U njihovoj ponudi inače ćete pronaći med, maline, jagode, aroniju, sirupe i džemove, sok od jabuke, aronije, višnje, kruške, brašna i prirodnu kozmetiku, a ovaj OPG dosad se profilirao i nekolicinom zanimljivih i super finih namaza.

Spomenimo, primjerice, Medomazu u varijanti čoko namaza od meda ili namaza od meda sa đumbirom. Njima se sada pridružuje i Kestenmaza, a riječ je o novom namazu od kestena s čokoladom. Koristi se kao namaz za kruh, za palačinke, slastice ili jednostavno na žlicu i uopće ne sumnjamo da je kombinacija kestena i čokolade jednostavno neodoljiva. Ako volite kesten i s njime obilježavate mnoge jesenske trenutke kod kuće, Kestenmazu potražite u webshopu OPG-a Štenta.

Foto: OPG Štenta