Glatka i sjajna kosa bez kovrčanja i frizza? Ovo su kućni tretmani s keratinom koji vam mogu pomoći zagladiti i osvježiti kosu

Nedavno smo pisali o novome trendu, “tekućoj kosi” koju obožavaju zvijezde, zbog čega su keratinski tretmani postali vrlo popularni. Naime, keratin je strukturni i zaštitni protein koji se nalazi u našoj kosi i noktima, a odgovoran je za sprječavanje lomljenja kose, kovrčanja i raznih oštećenja od topline, a skratit će i vrijeme sušenja kose. Upravo iz tog razloga keratin je postao jedan od popularnijih tretmana u salonima, a djelovanje može potrajati i do šest mjeseci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Chastain (@jessicachastain)

Kako je keratin koristan kao sastojak za njegu kose, brojni brendovi imaju formulirane svoje kućne tretmane koji često uz keratin sadrže i druge sastojke koji daju odličan rezultat. Iako se može koristiti češće od onog u salonu (pojedini stručnjaci kažu da su neki proizvodi dobri i za svako pranje), pratite svoju kosu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clara Berry (@clara.berry)

Nakon prečestog lokalnog nanošenja, umjesto ljepših vlasi koji izgledaju snažnije, može se dogoditi da vam kosa od keratina izgubi elastičnost i na dodir bude kruta, slamasta i čak se lakše lomi. Stoga je bolje keratin koristiti prema potrebi, pratite svoju kosu, informirajte se o sastojcima i proučavajte kako djeluju na vašu kosu. Općenito, najkorisniji je za osobe s gustom, oštećenom i kovrčavom dlakom koja ima frizz. Popisali smo nekoliko dragih nam proizvoda s keratinom kojima možete dati priliku!

OGX keratin anti-breakage oil shampoo, 79,90 kn
OGX keratin anti-breakage oil šampon, 79,90 kn
Care Keratin Smooth Serum
Keune Care Keratin Smooth Serum, 154,90 kn
Kérastase Kératine Thermique krema za kosu
Kérastase Kératine Thermique krema za kosu, 285,00 kn
Inebrya keratin restrukturirajući serum
Inebrya keratin restrukturirajući serum, 206,90 kn
Alfaparf Milano Lisse Design Kerating Therapy rehidrirajuća maska
Alfaparf Milano Lisse Design Kerating Therapy rehidrirajuća maska, 120 kn
La Croa keratin fluid za kosu, 69,90 kn
La Croa keratin fluid za kosu, 69,90 kn
Phyto Phytokératine Extrême obnavljajuća maska za veoma oštećenu i slabu kosu
Phyto Phytokératine Extrême obnavljajuća maska za oštećenu i slabu kosu, 383,70 kn

 

Foto: @claraberry/Instagram