Ušli smo u novu kazališnu sezonu, koja nam na omiljene daske koje život znače donosi izvrsne predstave.

Bilo da je riječ o premijerama ili naslovima koji su već neko vrijeme dio stalnog repertoara, program je ispunjen raznovrsnim izvedbama i omogućava nam da vikende provodimo u kazalištu.

Upravo posjet kazalištu možete uplanirati već za ovaj vikend, a u nastavku vam donosimo preporuke predstava koje od petka, 1. listopada do nedjelje, 3. listopada možete pogledati u dobro nam znanim zagrebačkim kazalištima, ukljujući i nekoliko naslova predstava za one najmlađe.

Škrtac u Kerempuhu

Na programu Kerempuha ovog vikenda možete pogledati kazališnu prilagodbu Molièreove komedije “Škrtac”, za čiju režiju je zaslužna Dora Ruždjak Podolski, dok adaptaciju potpisuje Tomislav Zajec. Kerempuhov “Škrtac” isprepliće autorovo komediografsko umijeće s elementima naše svakodnevice i pop kulture, kroz pomno razrađene karaktere, koje u ovom slučaju interpretiraju Hrvoje Kečkeš, Josip Brakus, Maja Posavec, Iskra Jirsak… Predstava je na programu kroz čitav vikend, od petka do nedjelje, a ulaznice možete kupiti ovdje.

Balet Ponos i predrasude u HNK

Ova baletna inačica kultnoga klasika Jane Austen dio je HNK repertoara od studenog prošle godine i spada među omiljene naslove novije domaće produkcije. Priča je to o senzibilnoj, inteligentnoj i slobodoumnoj djevojci Elizabeth Bennet koja se, kao i njezine četiri sestre, mora udati za bogatog muža, a radnja se odvija kroz raskošne salone Engleske u 19. stoljeću. Izvedba je nastala u koreografiji i režiji Lea Mujića na odabranu glazbu engleskih skladatelja različitih generacija. Ovog vikenda, balet “Ponos i predrasude” u HNK možete pogledati u petak, 1. listopada, a ulaznice su dostupne ovdje.

Nova predstava Treba se znati ponašati u Komediji

U program Gradskog kazališta Komedija ove jeseni je uvrštena nova predstava “Treba se znati ponašati”, koja je premijernu izvedbu imala u rujnu ove godine. Riječ je o prilagodbi komedije originalnog naslova “Table Manners”, britanskog komediografa Sir Alana Ayckbourna, koja kroz aluziju pristojnog ponašanja za stolom parodira razne ljudske slabosti. Domaća inačica predstave nastala je u režiji Tomislava Pavkovića, a prema prijevodu Tomislava Radića. Predstava igra ovog petka i subote, a sve detalje pronađite ovdje.

Crvenkapica, Kazalište Trešnja

Predstave za one najmlađe

I ovog vikenda svoje najmlađe također možete odvesti na jednu od edukativnih i zabavnih kazališnih predstava za djecu, koja nam u svom redovitom programu donose omiljene kazališne destinacije za mališane.

U Kazalištu Trešnja tako je na repertoaru njihova interesantna predstava “Crvenkapica”, koja otkriva i neke nepoznate detalje ove poznate nam bajke. Mala Scena za ovaj vikend na programu ima dvije predstave, “Priča o VELIKOM i malom”, za djecu od 1,5 godinu naviše te “Aut” za djecu od 9 godina naviše. Također, tu je i nezaobilazno Zagrebačko kazalište lutaka, koje nam ovog vikenda donosi tri izvedbe jedne od omiljenih dječjih priča “Vuk i sedam kozlića”.

Fotografija: HNK / Kazalište Trešnja